Previše mediokriteta zarađuje previše novca u fudbalu!

Diter Heking: “U redu je da zarađuje Levandovski, to je apsolutno u redu, ali…”, nastavlja iskusni stručnjak.

Fudbal 10.10.2019 | 08:00
Previše mediokriteta zarađuje previše novca u fudbalu!
Nije bio veliki, ali je bio sasvim dobar trener što mu je, dok je sedeo na klupi Volfzburga, donelo i zvanje najboljeg nemačkog stratega za 2015. godinu. Reč Ditera Hekinga cene u Bundesligi, a Diter Heking kaže: u fudbalu je previše para!

Govoreći na jednom okruglom stolu u Hanoveru, uz prisustvo premijera Donje Saksonija Štefana Vejla, aktuelni trener Hamburga je bez uvijanja rekao.

“Plate su previsoke. Visine obeštećenja su otišle predaleko. To je teško prodati u Nemačkoj. A i sa malo manje novca, svi bismo mogli lepo da živimo”, iskren je 55-godišnji trener.

Nije međutim ni on lud. Svestan je da kvalitet mora da se plati. Ali da li je baš sve što se u modernom fudbalu plaća ogromnim novcem garantovani kvalitet, pita se Heking.

“Ono što Levandovski zarađuje, to je u redu, to je sasvim opravdano. Ali preplaćujemo mediokritete”, upozorava iskusni stručnjak.

Teško da će ga bilo ko poslušati. Mada je prisutni političar Vejl jedva dočekao da kaže kako fudbal zbog sveg tog novca postaje nesimpatičan narodu. Kao da je u politici situacija nešto bolja…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar