Спалети неће у Милан, разлог - 2.500.000 евра!

Искусни тренер није желио да опрости новац Интеру, због чега неће моћи на клупу градског ривала.  Преокрет у Милану: Ништа од Спалетија, алавост и сујете стопирале посао, али стиже још један бивши Интеров тренер.  Градски ривали и искусни стручњак се нису договорили око економских детаља.

Фудбал 08.10.2019 | 18:46
Спалети неће у Милан, разлог - 2.500.000 евра!
Лучано Спалети неће преузети Милан, јер није успио да се договори са Интером око отпремнине за отказ добијен у мају, преноси италијанска агенција АНСА.

Искусни тренер је, наводно, тражио да му велики ривал "росонера" исплати још годину дана плате у износу од 5.500.000 евра, али је Интер нудио "само" 2.000.000, па је договор пропао.

Спалети је већ имао прецизиране финансијске услове са Миланом и био виђен као насљедник Марка Ђампаола, коме је спреман отказ, али није хтио да остане без велике новчане накнаде од Интера, тако да ће наставити да добија плату која му је уговором гарантована до љета 2021. године.

То значи да ће руководство Милана морати да се окрене другим тренерима, а као главни кандидати помињу се још један бивши Интеров стратег - Стефано Пиоли, некадашњи тренер Роме - Руди Гарсија и доскорашњи Валенсије - Марселињо.



Лучано Спалети је јуче пристао на ризик да усред сезоне презуме посрнули Милан, али није пристао да то уради испод своје цене. Иако је деловало да ће доскорашњи тренер Интера преузети Милан, од тога изгледа нема ништа и преговори су замрли.

Најближи Милановој клупи је још један Интеров бивши тренер Стефано Пиоли.

Милан и Интер нису пронашли заједнички језик са Спалетијем о финансијама. Искусни стручњак је тренутно под уговором са Интером који му је летос уручио отказ, али и обавезао се да ће му плаћати 4.500.000 евра годишње до лета 2021. године. На бруто нивоу, Спалети ће за две сезоне коштати Интер око 20.000.000 евра јасно је да је и Неразурима одговарало да га се реше.

Спалети се надао да ће успети да од Интера извуче плату за целу ову сезону (4.5000.000 евра, а већ су му исплаћене три месечне плате), а да онда са Миланом потпише трогодишњи уговор вредан 5.000.000 евра. Међутим, Интеров предлог је био највише 2.000.000 евра отпремнине што се Спалетију није свидело. Интер није желео да се цењка и спортски директор Марота је поручио Спалетију да више ни та понуда од 2.000.000 евра не важи када је већ алав. Са друге стране, Спалети није у добрим односима са руководством Интера због начина на који је смењен. Остварио је циљ пласманом у Лигу шампиона, али је добио отказ што га је погодило и зато је био непопустљив по питању отпремнине и желео да што више “одере” бивши клуб. На крају му је пропала шанса да од Интера узме нешто мање новца, али да све надокнади у Милану и опет буде у послу.

Спалети је био избор Звонимира Бобана који је преговарао са њим и представио му визије и очекивања. Њих двојица су нашли заједнички језик, али Бобанова жеља се на крају није остварила.

Миланов резервни план је Стефано Пиоли. Такође бивши Интеров тренер. Радио је и у Фјорентини, Лацију, Кјеву, Болоњи, бројним мањим клубовима. Без посла је од априла када је добио отказ у Фиренци. Он је избор Паола Малдинија, а ни Бобан нема ништа против. Контактиран је синоћ и данас ће му бити представљена понуда за уговор вредна 1.500.000 евра по сезони до лета 2021. године. Генерални директор Иван Газидис је на почетку био против овакве идеје, али су Малдини и Бобан гарантовали да је Пиоли добро решење и стигло је зелено светло америчких власника.

Ако се опет не деси неки чудан преокрет, Пиоли би до краја дана требало да договори све детаље око уговора у Милану. А очекује се и званична потврда раскида сарадње са досадашњем стратегом Ђампаолом.

У игри за клупу Милана је био и француски стручњак Руди Гарсија којег је предлагао Миланов спортски директор Рики Масара који је са њим радио у Роми, али Малдинијев и Бобанов утицај је био већи.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар