Spaleti neće u Milan, razlog - 2.500.000 evra!

Iskusni trener nije želio da oprosti novac Interu, zbog čega neće moći na klupu gradskog rivala.  Preokret u Milanu: Ništa od Spaletija, alavost i sujete stopirale posao, ali stiže još jedan bivši Interov trener.  Gradski rivali i iskusni stručnjak se nisu dogovorili oko ekonomskih detalja.

Fudbal 08.10.2019 | 18:46
Spaleti neće u Milan, razlog - 2.500.000 evra!
Lučano Spaleti neće preuzeti Milan, jer nije uspio da se dogovori sa Interom oko otpremnine za otkaz dobijen u maju, prenosi italijanska agencija ANSA.

Iskusni trener je, navodno, tražio da mu veliki rival "rosonera" isplati još godinu dana plate u iznosu od 5.500.000 evra, ali je Inter nudio "samo" 2.000.000, pa je dogovor propao.

Spaleti je već imao precizirane finansijske uslove sa Milanom i bio viđen kao nasljednik Marka Đampaola, kome je spreman otkaz, ali nije htio da ostane bez velike novčane naknade od Intera, tako da će nastaviti da dobija platu koja mu je ugovorom garantovana do ljeta 2021. godine.

To znači da će rukovodstvo Milana morati da se okrene drugim trenerima, a kao glavni kandidati pominju se još jedan bivši Interov strateg - Stefano Pioli, nekadašnji trener Rome - Rudi Garsija i doskorašnji Valensije - Marselinjo.Lučano Spaleti je juče pristao na rizik da usred sezone prezume posrnuli Milan, ali nije pristao da to uradi ispod svoje cene. Iako je delovalo da će doskorašnji trener Intera preuzeti Milan, od toga izgleda nema ništa i pregovori su zamrli.

Najbliži Milanovoj klupi je još jedan Interov bivši trener Stefano Pioli.

Milan i Inter nisu pronašli zajednički jezik sa Spaletijem o finansijama. Iskusni stručnjak je trenutno pod ugovorom sa Interom koji mu je letos uručio otkaz, ali i obavezao se da će mu plaćati 4.500.000 evra godišnje do leta 2021. godine. Na bruto nivou, Spaleti će za dve sezone koštati Inter oko 20.000.000 evra jasno je da je i Nerazurima odgovaralo da ga se reše.

Spaleti se nadao da će uspeti da od Intera izvuče platu za celu ovu sezonu (4.5000.000 evra, a već su mu isplaćene tri mesečne plate), a da onda sa Milanom potpiše trogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra. Međutim, Interov predlog je bio najviše 2.000.000 evra otpremnine što se Spaletiju nije svidelo. Inter nije želeo da se cenjka i sportski direktor Marota je poručio Spaletiju da više ni ta ponuda od 2.000.000 evra ne važi kada je već alav. Sa druge strane, Spaleti nije u dobrim odnosima sa rukovodstvom Intera zbog načina na koji je smenjen. Ostvario je cilj plasmanom u Ligu šampiona, ali je dobio otkaz što ga je pogodilo i zato je bio nepopustljiv po pitanju otpremnine i želeo da što više “odere” bivši klub. Na kraju mu je propala šansa da od Intera uzme nešto manje novca, ali da sve nadoknadi u Milanu i opet bude u poslu.

Spaleti je bio izbor Zvonimira Bobana koji je pregovarao sa njim i predstavio mu vizije i očekivanja. Njih dvojica su našli zajednički jezik, ali Bobanova želja se na kraju nije ostvarila.

Milanov rezervni plan je Stefano Pioli. Takođe bivši Interov trener. Radio je i u Fjorentini, Laciju, Kjevu, Bolonji, brojnim manjim klubovima. Bez posla je od aprila kada je dobio otkaz u Firenci. On je izbor Paola Maldinija, a ni Boban nema ništa protiv. Kontaktiran je sinoć i danas će mu biti predstavljena ponuda za ugovor vredna 1.500.000 evra po sezoni do leta 2021. godine. Generalni direktor Ivan Gazidis je na početku bio protiv ovakve ideje, ali su Maldini i Boban garantovali da je Pioli dobro rešenje i stiglo je zeleno svetlo američkih vlasnika.

Ako se opet ne desi neki čudan preokret, Pioli bi do kraja dana trebalo da dogovori sve detalje oko ugovora u Milanu. A očekuje se i zvanična potvrda raskida saradnje sa dosadašnjem strategom Đampaolom.

U igri za klupu Milana je bio i francuski stručnjak Rudi Garsija kojeg je predlagao Milanov sportski direktor Riki Masara koji je sa njim radio u Romi, ali Maldinijev i Bobanov uticaj je bio veći.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar