Оно што смо досад играли неће бити довољно за Тофаш!

Томас? Одлучићемо пред утакмицу. . .  Тренер Партизана сматра да ће његовом тиму вечерас бити изузетно тешко против Тофаша.

Кошарка 08.10.2019 | 10:51
Оно што смо досад играли неће бити довољно за Тофаш!
Екипа Партизана у досадашњем делу јесени зна само за победе. Навијачи црно-белих ће се надати да ће тако остати и после вечерашње утакмице са Тофашом у оквиру другог кола Еврокупа. Наравно, лако је то рећи, али је нешто теже остварити, чега су свесни у табору београдског клуба.

Тако је тренер Партизана, Андреа Тринкијери, истакао да је Тофаш веома квалитетна екипа и да ће његов састав морати да одигра квалитетну утакмицу од првог до последњег минута.

„Напокон смо кући, додуше на кратко, али смо кући. Тофаш је изузетно искусна екипа – Мехија, Лоџески, Вајт... Сви они знају да играју, искуснији су од нас. Имаћемо велику жељу, страст, али морамо бити паметни. Утакмица траје 40 минута, ако играмо на памет нећемо имати проблема, али ако будемо играли на емоцију пред својим навијачима, неће бити баш добро. Увек кажем да не постоји шут за 30 поена. Мораћемо да се боримо за сваку лопту, они су дали преко 120 поена на последњој утакмици. Ако их пустимо да се разиграју биће јако тешко, али до сада смо се увек борили. Оно што смо до сада играли, сутра можда неће бити довољно“, истакао је стартег црно-белих.

Упитан о томе да ли ће се сутра на терену наћи Рашон Томас, Тринкијери је изјавио да ће о томе одлучити тек у току дана.

„Биће то ’гаме-тиме децисион’, односно видећемо сутра пред утакмицу. Остали су ту“.

Сасвим је логично да се у екипи осећа нека врста треме пред први меч пред домаћом публиком. Да је такав случај пред утакмицу са Тофашом, потврђује и Андреа Тринкијери.

„Имали смо фантастичну подршку. Са моје стране нема нервозе, ја сам те утакмице већ прошао. Ја мислим да мало има нервозе, али мој посао је да то некако смирим, да употребим праве речи и да припремим екипу. Знам да ћемо у току утакмице имати неких тежих момената, али то смо до сада некако преживели“.

Очекивања су велика за ову сезону у Еврокупу. Зна то и Тринкијери и нада се другој везаној победи у овом такмичењу.

„Наш циљ је да се боримо и да направимо ситуацију да можемо да добијемо сваку утакмицу. Знам да нећемо све да добијемо и да након неколико добрих резултата и утакмица стижу проблеми, али ја уживам када добијемо утакмицу, а играмо лоше. Знам да би била велика ствар када бисмо везали још један тријумф након оног Венецијом“.

Подршка навијача је била огромна на гостујућем паркету, а Тринкијери је имао поруку и за њих пред меч са Тофашом.

„Нека ме изненаде“, закључио је Италијан.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар