Ono što smo dosad igrali neće biti dovoljno za Tofaš!

Tomas? Odlučićemo pred utakmicu. . .  Trener Partizana smatra da će njegovom timu večeras biti izuzetno teško protiv Tofaša.

Košarka 08.10.2019 | 10:51
Ono što smo dosad igrali neće biti dovoljno za Tofaš!
Ekipa Partizana u dosadašnjem delu jeseni zna samo za pobede. Navijači crno-belih će se nadati da će tako ostati i posle večerašnje utakmice sa Tofašom u okviru drugog kola Evrokupa. Naravno, lako je to reći, ali je nešto teže ostvariti, čega su svesni u taboru beogradskog kluba.

Tako je trener Partizana, Andrea Trinkijeri, istakao da je Tofaš veoma kvalitetna ekipa i da će njegov sastav morati da odigra kvalitetnu utakmicu od prvog do poslednjeg minuta.

„Napokon smo kući, doduše na kratko, ali smo kući. Tofaš je izuzetno iskusna ekipa – Mehija, Lodžeski, Vajt... Svi oni znaju da igraju, iskusniji su od nas. Imaćemo veliku želju, strast, ali moramo biti pametni. Utakmica traje 40 minuta, ako igramo na pamet nećemo imati problema, ali ako budemo igrali na emociju pred svojim navijačima, neće biti baš dobro. Uvek kažem da ne postoji šut za 30 poena. Moraćemo da se borimo za svaku loptu, oni su dali preko 120 poena na poslednjoj utakmici. Ako ih pustimo da se razigraju biće jako teško, ali do sada smo se uvek borili. Ono što smo do sada igrali, sutra možda neće biti dovoljno“, istakao je starteg crno-belih.

Upitan o tome da li će se sutra na terenu naći Rašon Tomas, Trinkijeri je izjavio da će o tome odlučiti tek u toku dana.

„Biće to ’game-time decision’, odnosno videćemo sutra pred utakmicu. Ostali su tu“.

Sasvim je logično da se u ekipi oseća neka vrsta treme pred prvi meč pred domaćom publikom. Da je takav slučaj pred utakmicu sa Tofašom, potvrđuje i Andrea Trinkijeri.

„Imali smo fantastičnu podršku. Sa moje strane nema nervoze, ja sam te utakmice već prošao. Ja mislim da malo ima nervoze, ali moj posao je da to nekako smirim, da upotrebim prave reči i da pripremim ekipu. Znam da ćemo u toku utakmice imati nekih težih momenata, ali to smo do sada nekako preživeli“.

Očekivanja su velika za ovu sezonu u Evrokupu. Zna to i Trinkijeri i nada se drugoj vezanoj pobedi u ovom takmičenju.

„Naš cilj je da se borimo i da napravimo situaciju da možemo da dobijemo svaku utakmicu. Znam da nećemo sve da dobijemo i da nakon nekoliko dobrih rezultata i utakmica stižu problemi, ali ja uživam kada dobijemo utakmicu, a igramo loše. Znam da bi bila velika stvar kada bismo vezali još jedan trijumf nakon onog Venecijom“.

Podrška navijača je bila ogromna na gostujućem parketu, a Trinkijeri je imao poruku i za njih pred meč sa Tofašom.

„Neka me iznenade“, zaključio je Italijan.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar