Шангај: Смије ли неко против Федерера?

Швајцарац сутра ујутру у другом колу игра против Рамоса Вињоласа који га је пре пет година победио на истом месту!

Тенис 07.10.2019 | 22:15
Шангај: Смије ли неко против Федерера?
У Шангају је ових дана почео један од најпрестижнијих АТП турнира, мастерс који се игра у хали/стадиону на тврдој подлози за наградни фионд од 7,47 милиона долара, где титулу и 1.000 АТП поена брани Новак Ђоковић.

Први мечеви четвртог дана такмичења почињу у 12.30 по тамошњем, то јест у уторак ујутру у 06.30 овдашњем времену, а на Централни терен први истрчавају Андреј Рубљов и Борна Ћорић што ће им бити треће одмеравање. Суперталентовани Рус води са 2-0, дефинитивно је тренутно у бољој форми те иако је слабије пласиран, наш је фаворит. Али неће му бити лако пошто се 22-годишњак из Загреба не предаје тек тако.

Након њих рекете укрштају Јан Ленард Штруф и Матео Беретини, што је такође меч тежак за прогнозу. Немац је снажан и јак те му одговара тврда подлога, док је Италијан мајстор за игру на шљаци, али је занимљиво да је победио Штруфа на једином њиховом одмеравању ове године и то на најбржој подлози, трави у Штутгарту пред Вимблдон. Веће шансе зато дајемо Беретинију, тренутно 13. играчу на АТП листи. 

Последња два меча дана на Централном терену у Шангају слободно пишите у вашу "кладилачку рубрику" као сигурице. Јер, шта очекивати на сусрету Роџера Федерера ии Алберта Рамоса Вињоласа? Наравно, победу Швајцарца против момка са којим има скор 1-1. Истина, тај пораз Федекса је дошао пре пет година, али на истом турниру...

А друга данашња сигурица је победа Данила Медведева, момка који најбоље од целог тура игра други део сезоне, и квалификанта Камерона Норија. Британац једноставно није исти ниво са сјајним Московљанином, те ће овде посао брзо бити готов. 

За крај и један Србин, то јест Душан Лајовић који има заиста тежак задатак против Рајлија Опелке. Тазе полуфиналиста турнира у Токлију је са 211 цм висине више него импознатан, а главно оружје су му, погађате, сервиси. Доста тога ће дакле зависити од тог удараца, те ако му не крене ту је наш ас да искористи прилику.  До сада су њих двојица једном играли и то на шљаци пре две године на челенџеру у Француској када је у три сета славио Опелка. Дуци је у слабој форми у последних месец-два, али знамо да се неће лако предати.



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар