Šangaj: Smije li neko protiv Federera?

Švajcarac sutra ujutru u drugom kolu igra protiv Ramosa Vinjolasa koji ga je pre pet godina pobedio na istom mestu!

Tenis 07.10.2019 | 22:15
Šangaj: Smije li neko protiv Federera?
U Šangaju je ovih dana počeo jedan od najprestižnijih ATP turnira, masters koji se igra u hali/stadionu na tvrdoj podlozi za nagradni fiond od 7,47 miliona dolara, gde titulu i 1.000 ATP poena brani Novak Đoković.

Prvi mečevi četvrtog dana takmičenja počinju u 12.30 po tamošnjem, to jest u utorak ujutru u 06.30 ovdašnjem vremenu, a na Centralni teren prvi istrčavaju Andrej Rubljov i Borna Ćorić što će im biti treće odmeravanje. Supertalentovani Rus vodi sa 2-0, definitivno je trenutno u boljoj formi te iako je slabije plasiran, naš je favorit. Ali neće mu biti lako pošto se 22-godišnjak iz Zagreba ne predaje tek tako.

Nakon njih rekete ukrštaju Jan Lenard Štruf i Mateo Beretini, što je takođe meč težak za prognozu. Nemac je snažan i jak te mu odgovara tvrda podloga, dok je Italijan majstor za igru na šljaci, ali je zanimljivo da je pobedio Štrufa na jedinom njihovom odmeravanju ove godine i to na najbržoj podlozi, travi u Štutgartu pred Vimbldon. Veće šanse zato dajemo Beretiniju, trenutno 13. igraču na ATP listi. 

Poslednja dva meča dana na Centralnom terenu u Šangaju slobodno pišite u vašu "kladilačku rubriku" kao sigurice. Jer, šta očekivati na susretu Rodžera Federera ii Alberta Ramosa Vinjolasa? Naravno, pobedu Švajcarca protiv momka sa kojim ima skor 1-1. Istina, taj poraz Fedeksa je došao pre pet godina, ali na istom turniru...

A druga današnja sigurica je pobeda Danila Medvedeva, momka koji najbolje od celog tura igra drugi deo sezone, i kvalifikanta Kamerona Norija. Britanac jednostavno nije isti nivo sa sjajnim Moskovljaninom, te će ovde posao brzo biti gotov. 

Za kraj i jedan Srbin, to jest Dušan Lajović koji ima zaista težak zadatak protiv Rajlija Opelke. Taze polufinalista turnira u Tokliju je sa 211 cm visine više nego impoznatan, a glavno oružje su mu, pogađate, servisi. Dosta toga će dakle zavisiti od tog udaraca, te ako mu ne krene tu je naš as da iskoristi priliku.  Do sada su njih dvojica jednom igrali i to na šljaci pre dve godine na čelendžeru u Francuskoj kada je u tri seta slavio Opelka. Duci je u slaboj formi u poslednih mesec-dva, ali znamo da se neće lako predati.



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar