Коларов има понуду Црвене звезде!

Рома спрема последњи предлог за нови уговор. . .  Тако тврди Газета дело Спорт.

Фудбал 08.10.2019 | 11:10
Коларов има понуду Црвене звезде!
Чудан је пут прошао Александар Коларов ове године. На крају минуле сезоне је био виђен на излазним вратима Роме, а данас је играч којег Рома жели да блиндира.  

После славе сезоне, Рома је кренула у процес реконструкције који је подразумевао одласке старијих и искуснијих играча са високим платама. Тако се клуб обрачунао са Де Росијем продао Маноласа и ЕлШаравија, послао на позајмице Нзонзија, Карсдорпа и Шика који су имали високе плате, а мало доприносили на терену... Клупски буџет је озбиљно растерећен, а у плану је било и да се Рома реши Едина Џека и Александра Коларова. Босанац је био на прагу Интера, Коалров имао богате понуде из Турске.

Међутим, нови тренер Пауло Фонсека је ставио вето на њихове продаје, апеловао на клуб да их задржи и изгурао ту своју идеју. Испоставило се да је погодио јер су Србин и Босанац носиоци игре Вучице. Када они имају добар дан, Рома побеђује или макар не губи. Када немају, дешавају се разочаравајући резултати. Џеко је са пет голова први стрелац екипе, Коларов је други са три поготка. Србин има и једну асистенцију. Џеко је летос задовољен новим уговором до 2022. године, а нешто слично се спрема и Коларову.

Актуелни уговор Коларова истиче следећег лета, а Рома је пре неколико недеља започела операцију продужетка сарадње. Нуди му једногодишњи уговор са опцијом продужетка за још једну сезону, пише Газета дело Спорт. То је последња понуда пре које римски клуб неће ићи. С обзиром да капитен српске репрезентације има 33 године, јасан је Ромин опрез у понуди за нови уговор.  

Газета не открива колико новца је Рома спремна да понуди Коларову за нови уговор. Према тренутном уговору, он зарађује 3.000.000 евра нето што клуб за годину дана кошта 5.300.000 евра на бруто нивоу. Истовремено, Газета открива да Србин од летос има и понуду Црвене звезде која је још актуелна и биће актуелна док не одлучи да ли остаје или одлази из Роме. На наводи се ни висина Звездине понуде осим да финансијски не може да парира Роминој.

Међутим, Газета пише и да Коларов још није пресекао и да није одбио опцију повратка у домовину која нуди неке друге привилегије у односу на финансијске које би имао у Роми. Коларов је прошао кроз омладинску школу Црвене звезде, играо у кадетима али касније није добио шансу. Преко Обилића, Чукаричког и ОФК Београда је стигао до Италије и репрезентације Србије.

И летос су италијански медији писали да Коларов има позив Звезде, али је генерални директор српског клуба Звездан Терзић врло брзо разрешио ситуацију.
„Сале Коларов има отворена врата у Црвеној звезди и ми бисмо волели да га доведемо. Разговарао сам са њим, али није реално да се његов долазак догоди овог лета“, рекао је Терзић у мају.

Иначе, њих двојица су раније сарађивали у ОФК Београду и репрезентацији Србије.

Прошлог лета није било реално према Терзићевим речима, али сада Италијани подгревају причу за следеће лето. С обзиром на ситуацију са левим бековима у Звезди, повратак Коларова би имао смисла. Понајбољи играч Црвене звезде у претходне две и по године Милан Родић је и прошлог лета био на ивици трансфера али је задржан. Има уговор до 2022. године, али је питање колико још ће Звезда успевати да га задржи. Резервна опција Жандер се до сада није показао као достојна замена у дефанзиви и повратак играча као што је Коларов би био велико појачање за Звездин леви бок.

Све зависи од капитена српске репрезентације. Рома му нуди још једну сигурну сезону у Италији и већи новац, а шта му Звезда нуди то још није познато... Коларов има још времена на претек да размисли и донесе одлуку.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар