Kolarov ima ponudu Crvene zvezde!

Roma sprema poslednji predlog za novi ugovor. . .  Tako tvrdi Gazeta delo Sport.

Fudbal 08.10.2019 | 11:10
Kolarov ima ponudu Crvene zvezde!
Čudan je put prošao Aleksandar Kolarov ove godine. Na kraju minule sezone je bio viđen na izlaznim vratima Rome, a danas je igrač kojeg Roma želi da blindira.  

Posle slave sezone, Roma je krenula u proces rekonstrukcije koji je podrazumevao odlaske starijih i iskusnijih igrača sa visokim platama. Tako se klub obračunao sa De Rosijem prodao Manolasa i ElŠaravija, poslao na pozajmice Nzonzija, Karsdorpa i Šika koji su imali visoke plate, a malo doprinosili na terenu... Klupski budžet je ozbiljno rasterećen, a u planu je bilo i da se Roma reši Edina Džeka i Aleksandra Kolarova. Bosanac je bio na pragu Intera, Koalrov imao bogate ponude iz Turske.

Međutim, novi trener Paulo Fonseka je stavio veto na njihove prodaje, apelovao na klub da ih zadrži i izgurao tu svoju ideju. Ispostavilo se da je pogodio jer su Srbin i Bosanac nosioci igre Vučice. Kada oni imaju dobar dan, Roma pobeđuje ili makar ne gubi. Kada nemaju, dešavaju se razočaravajući rezultati. Džeko je sa pet golova prvi strelac ekipe, Kolarov je drugi sa tri pogotka. Srbin ima i jednu asistenciju. Džeko je letos zadovoljen novim ugovorom do 2022. godine, a nešto slično se sprema i Kolarovu.

Aktuelni ugovor Kolarova ističe sledećeg leta, a Roma je pre nekoliko nedelja započela operaciju produžetka saradnje. Nudi mu jednogodišnji ugovor sa opcijom produžetka za još jednu sezonu, piše Gazeta delo Sport. To je poslednja ponuda pre koje rimski klub neće ići. S obzirom da kapiten srpske reprezentacije ima 33 godine, jasan je Romin oprez u ponudi za novi ugovor.  

Gazeta ne otkriva koliko novca je Roma spremna da ponudi Kolarovu za novi ugovor. Prema trenutnom ugovoru, on zarađuje 3.000.000 evra neto što klub za godinu dana košta 5.300.000 evra na bruto nivou. Istovremeno, Gazeta otkriva da Srbin od letos ima i ponudu Crvene zvezde koja je još aktuelna i biće aktuelna dok ne odluči da li ostaje ili odlazi iz Rome. Na navodi se ni visina Zvezdine ponude osim da finansijski ne može da parira Rominoj.

Međutim, Gazeta piše i da Kolarov još nije presekao i da nije odbio opciju povratka u domovinu koja nudi neke druge privilegije u odnosu na finansijske koje bi imao u Romi. Kolarov je prošao kroz omladinsku školu Crvene zvezde, igrao u kadetima ali kasnije nije dobio šansu. Preko Obilića, Čukaričkog i OFK Beograda je stigao do Italije i reprezentacije Srbije.

I letos su italijanski mediji pisali da Kolarov ima poziv Zvezde, ali je generalni direktor srpskog kluba Zvezdan Terzić vrlo brzo razrešio situaciju.
„Sale Kolarov ima otvorena vrata u Crvenoj zvezdi i mi bismo voleli da ga dovedemo. Razgovarao sam sa njim, ali nije realno da se njegov dolazak dogodi ovog leta“, rekao je Terzić u maju.

Inače, njih dvojica su ranije sarađivali u OFK Beogradu i reprezentaciji Srbije.

Prošlog leta nije bilo realno prema Terzićevim rečima, ali sada Italijani podgrevaju priču za sledeće leto. S obzirom na situaciju sa levim bekovima u Zvezdi, povratak Kolarova bi imao smisla. Ponajbolji igrač Crvene zvezde u prethodne dve i po godine Milan Rodić je i prošlog leta bio na ivici transfera ali je zadržan. Ima ugovor do 2022. godine, ali je pitanje koliko još će Zvezda uspevati da ga zadrži. Rezervna opcija Žander se do sada nije pokazao kao dostojna zamena u defanzivi i povratak igrača kao što je Kolarov bi bio veliko pojačanje za Zvezdin levi bok.

Sve zavisi od kapitena srpske reprezentacije. Roma mu nudi još jednu sigurnu sezonu u Italiji i veći novac, a šta mu Zvezda nudi to još nije poznato... Kolarov ima još vremena na pretek da razmisli i donese odluku.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar