Власници Милана дали зелено свјетло за долазак Спалетија!

Гарсија и Пиоли резервне опције. . .  Милан поново мења: Интер није спутавао свог тренера да преузме "росонере"? Од одласка Алегрија у јануару 2014. на клупи славног клуба седели су Тасоти, Седорф, Инзаги, Михајловић, Броки, Монтела, Гатузо и Ђампаоло, ком Рејна изгледа није сачувао посао у суботу на "Марасију".

Фудбал 07.10.2019 | 21:56
Власници Милана дали зелено свјетло за долазак Спалетија!
Победа на мишиће против Ђенове у потпуно лудом мечу који је могао и другачије да се заврши није ни за мрвицу поправила позицију тренера Марка Ђампаола у Милану.

И даље се очекује да Милан током паузе за репрезентативни фудбал уручи отказ Ђампаолу и доведе новог тренера. Једноставно, нико више не верује да Ђампаоло може да било шта извуче од овог тима, а није се много ни потрудио да нешто промени.

Већ данима се спекулише именима његовог наследника, али проблем је што власници клуба, амерички фонд Елиот, не желе да завуку руку у џеп. Свесни су да ће морати да плаћају обештећења Ђампаолу после отказа, па су зато избегавали да доводе неко скупо име. Ипак, и њима је јасно да је ђаво однео шалу и најновије вести гласе да су дали зелено светло за довођење Лучана Спалетија.

Искусни Италијан који и даље прима плату од Интера на име превременог отказа прошле сезоне чека понуду Росонера и нема намеру да спушта цену док му редовно стижу уплате из Интера. А од Интера зарађује преко 4.000.000 евра годишње што је за Милан приличан трошак. Ипак, Американци из Елиота су сада спремни да плате Спалетију оно што му следује од Интера како би се он ослободио уговора са градским ривалом. Сматрају да ће Спалети има искуства и квалитета да извуче максимум из тима Милана који је по просеку година најмлађи у Серији А.

Друге опције су Руди Гарсија чији долазак форсира спортски директор Рики Масира који је са њим радио у Роми. Помиње се и Стефано Пиоли који је фаворит да наследи Ди Франческа у Сампдорији, али чека расплет у Милану јер му је ангажман на Сан Сиру атрактивнија опција.

Округло 130 дана од како је кључеве свлачионице у центру "Анђело Морати" предао десет година млађем колеги Антонију Контеу и остао тренер Интера без ингеренција у раду са првим тимом, Лућано Спалети обратио се власницима клуба са специфичним захтевом.

Позван да преузме састав градског ривала Милана, односно наследи Марка Ђампаола после његових седам наступа на клупи "росонера", 60-годишњи тактичар из Ћерталда крај Фиренце морао је прво да раскине уговор који га са "неразурима" веже до јуна 2021. године.

Према последњим информацијама из Ломбардије, изгледа да власници и директори Интера нису превише "затезали" у разговорима, с обзиром на то да је Контеовом претходнику следовало око 15 милиона евра у наредних годину и по дана, тако да би током ове седмице резервисане за УЕФА квалификације требало да буде заказана промоција трећег тренера Милана ове године.

Ђампаоло, 62-годишњак који је после одличних резултата са Сампдоријом добио прилику прошлог јуна уместо легенде клуба, Ђенара Гатуза, остварио је драматичну победу над Ђеновом у суботу на "Марасију" - у утакмици са четири црвена картона - али, начин на који је екипа играла и у 7. колу Серије А није, изгледа, задовољила једну од највећих легенди седмоструког првака Европе, Паола Малдинија.

Спалети је као тренер Интера прошле сезоне забележио обе победе над Гатузовим "росонерима" - 0:1, голом Икардија у 90. минуту, па бурних 3:2 на пролеће у једној од бољих "мадунина" у последњој деценији.

Милански новинари наводе да ће екипу, која не наступа ове сезоне у евро-куповима, преузети некадашњи тренер Сампдорије, Удинезеа, Роме, Зенита и Интера, који је током две сезоне на "Ђузепе Меаци" забележио 90 утакмица, 46 победа, 24 ремија, 20 пораза и ниједан трофеј.

Ипак, у бурној сезони 2018/19, Спалети је успео да врати троструког првака Европе у Лигу шампиона, притом решавајући бројне сукобе у свлачионици, са нагласком на оне које је изазивао капитен Мауро Икарди.

То за новог спортског директора, Бепеа Мароту, није било довољно да Спалети уђе и у трећу од четири сезоне уговора, па је договорено да остане на платном списку и препусти улогу шефа струке Маротином некадашњем сараднику из заједничких дана у Јувентусу, Контеу. Та сарадња лансирала је "неразуре" на прво место Серије А са свих шест победа све до синоћ одиграног 200. "дербија Италије" у ком је управо Јуве нанео први пораз Интеру у првенству и то на сред "Меаце".

Када пауза за квалификације за ЕУРО 2020 буде окончана, сви су изгледи да ће се поред исте аут линије, само са супротне стране игралишта, вратити ветеран Серије А и освајач два Купа и једног Суперкупа са Ромом, Спалети.

Оно што ће Миланисте забринути у ишчекивању деветог тренера екипе од смене Масимилијана Алегрија у јануару 2014. је Спалетијев скор са Јувентусом, који не наговештава да ће "росонери" бити равноправни у дуелима са најјачим клубом у Италији последњих осам година: 2-5-20.

То, наравно, у овом тренутку није приоритет за посрнулог џина са "Сан Сира", већ консолидација, збијање редова и повратак на европску сцену, а управо то су циљеви које је Спалети испунио током две сезоне на клупи преко пута.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар