Шангај: Кецмановић парирао Кукушкину један сет!

Млади српски тенисер није успео да се пласира у друго коло мастерса у Шангају.  Кецмановић броји поразе. . .  Овај у првом колу мастерса у Шангају нашем младом асу је трећи заредом!

Тенис 07.10.2019 | 17:11
Шангај: Кецмановић парирао Кукушкину један сет!
Миомир Кецмановић завршио је наступ на мастерсу у Шангају после само једног одиграног меча.

Српски тенисер поражен је од Михаила Кукушкина из Казахстана у два сета - 7:6 (7:4), 6:4.

Кецмановић, који је 50. играч света, седам места боље пласиран од Кукушкина, пружио је сјајан отпор Казахстанцу у првом сету.

У десетом гему спасао је три сет лопте (5:5), а потом изборио и тај-брејк, у којем је Кукушкин брзо стигао до предности (5:1), која је била недостижна за српског играча.

У наставку Кукушкин је одмах одузео сервис Кецмановићу и без проблема привео сет крај, не дозволивши ривалу да дође до прилике за брејк.

Кукушкин ће у другој рунди мастерса у Шангају играти против победника дуела у којем се састају Белгијанац Давид Гофан и Француз Ришар Гаске.

Први носилац на мастерсу у Шангају је Новак Ђоковић, а од српских играча наступа још и Душан Лајовић, коме ће први ривал бити Рајан Опелка.

Филип Крајиновић је као и Кецмановић завршио такмичење у првом колу, пошто је претрпео пораз од Португалца Жоаоа Соусе.

Трећи заредом, а пети пораз на последњих осам мечева на АТП туру показао је дефинитивно да Миомир Кецмановић у завршницу сезоне улази прилично "празан". Данас је наш најталентованији тенисер заустављен на самом старту мастерса у Шангају (тврда подлога у хали, наградни фонд 7,47 милиона долара) од стране ривала који је старији од њега чак 11 година, Михајла Кукушкина. Искусни Казахстанац, а заправо Рус из Волгограда је славио са 2:0, по сетовима 7:6 (4) и 6:4.

Поново је Миша испустио први сет након тај-брејка, што му се десило трећи пут на последњих пет одмеравања. И тај детаљ као да говори да је 20-годишњем момку преко потребан одмор.  Али, не још пошто мора да јури бодове не би ли обезбедио учешће на завршном турниру сезоне за седам најбољих (+један Италијан због домаћинства) тенисера до 21 године који се игра у Милану. Он је практично то и обезбедио, пошто је тренутно седми на листи, а зна се да првопласирани Стефанос Циципас неће учествовати пошто се бори за завршни мастерс у Лондону.

Кукушкин, иначе 57. рекет света ће у другом колу кинеског мастерса имати веома тежак задатак пошто се укршта са паром који чине Белгијанац Давид Гофан и Француз Ришар Гаске.

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар