Šangaj: Kecmanović parirao Kukuškinu jedan set!

Mladi srpski teniser nije uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Šangaju.  Kecmanović broji poraze. . .  Ovaj u prvom kolu mastersa u Šangaju našem mladom asu je treći zaredom!

Tenis 07.10.2019 | 17:11
Šangaj: Kecmanović parirao Kukuškinu jedan set!
Miomir Kecmanović završio je nastup na mastersu u Šangaju posle samo jednog odigranog meča.

Srpski teniser poražen je od Mihaila Kukuškina iz Kazahstana u dva seta - 7:6 (7:4), 6:4.

Kecmanović, koji je 50. igrač sveta, sedam mesta bolje plasiran od Kukuškina, pružio je sjajan otpor Kazahstancu u prvom setu.

U desetom gemu spasao je tri set lopte (5:5), a potom izborio i taj-brejk, u kojem je Kukuškin brzo stigao do prednosti (5:1), koja je bila nedostižna za srpskog igrača.

U nastavku Kukuškin je odmah oduzeo servis Kecmanoviću i bez problema priveo set kraj, ne dozvolivši rivalu da dođe do prilike za brejk.

Kukuškin će u drugoj rundi mastersa u Šangaju igrati protiv pobednika duela u kojem se sastaju Belgijanac David Gofan i Francuz Rišar Gaske.

Prvi nosilac na mastersu u Šangaju je Novak Đoković, a od srpskih igrača nastupa još i Dušan Lajović, kome će prvi rival biti Rajan Opelka.

Filip Krajinović je kao i Kecmanović završio takmičenje u prvom kolu, pošto je pretrpeo poraz od Portugalca Žoaoa Souse.

Treći zaredom, a peti poraz na poslednjih osam mečeva na ATP turu pokazao je definitivno da Miomir Kecmanović u završnicu sezone ulazi prilično "prazan". Danas je naš najtalentovaniji teniser zaustavljen na samom startu mastersa u Šangaju (tvrda podloga u hali, nagradni fond 7,47 miliona dolara) od strane rivala koji je stariji od njega čak 11 godina, Mihajla Kukuškina. Iskusni Kazahstanac, a zapravo Rus iz Volgograda je slavio sa 2:0, po setovima 7:6 (4) i 6:4.

Ponovo je Miša ispustio prvi set nakon taj-brejka, što mu se desilo treći put na poslednjih pet odmeravanja. I taj detalj kao da govori da je 20-godišnjem momku preko potreban odmor.  Ali, ne još pošto mora da juri bodove ne bi li obezbedio učešće na završnom turniru sezone za sedam najboljih (+jedan Italijan zbog domaćinstva) tenisera do 21 godine koji se igra u Milanu. On je praktično to i obezbedio, pošto je trenutno sedmi na listi, a zna se da prvoplasirani Stefanos Cicipas neće učestvovati pošto se bori za završni masters u Londonu.

Kukuškin, inače 57. reket sveta će u drugom kolu kineskog mastersa imati veoma težak zadatak pošto se ukršta sa parom koji čine Belgijanac David Gofan i Francuz Rišar Gaske.

Foto: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar