Београд и Анкара граде најбоље односе до сада

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Београд и Анкара данас граде можда и најбоље односе у савременој историји.

Србија 07.10.2019 | 16:34
Београд и Анкара граде најбоље односе до сада
Вучић је истакао да су, захваљујући предсједнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану, политички односи двије земље изузетно добри и да је успостављено велико повјерење.

Он је изразио задовољство због посјете Ердогана, додавши да се нада да ће турски предсједник чешће долазити у Србију.

"Сваки долазак Ердогана додатно подстакне развој односа, драматично повећа трговинску и културну размену, долази до повећања броја туриста и неупоредиво боље сарадње", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са Ердоганом.

Он је истакао да економска сарадња двије земље знатно напредује, а захвалио је турској страни што је омогућила Србији да извози говеђе месо у Турску.

Подсјетивши да Србија и Турска раде на инфраструктурном повезивању Балкана, Вучић је истакао да ће сутра бити отворени радови на изградњи дионице Кузмин-Сремска Рача у оквиру ауто-пута Београд-Сарајево.

Према његовим ријечима, договорен је и рад на пројекту дионице тог ауто-пута од Ужица до Котромана који је вриједан 830 милиона евра.

Вучић је рекао да вјерује да обје дионице ауто-пута могу бити завршене до 2024. године.

"Када то будемо урадили и Србија и регион ће изгледати много другачије", рекао је Вучић, подсјетивши да је са Турском договорен и рад на изградњи саобраћајне инфраструктуре у Рашкој области.

Вучић је истакао да је са Ердоганом разговарао и о сарадњи у области одбрамбене индустрије и да ту очекује велики напредак, јавља Срна.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

турцин

07.10.2019 21:53

Хм, ста казе Додо за то? Неце му бити свеједно.

ОДГОВОРИТЕ