Beograd i Ankara grade najbolje odnose do sada

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd i Ankara danas grade možda i najbolje odnose u savremenoj istoriji.

Srbija 07.10.2019 | 16:34
Beograd i Ankara grade najbolje odnose do sada
Vučić je istakao da su, zahvaljujući predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, politički odnosi dvije zemlje izuzetno dobri i da je uspostavljeno veliko povjerenje.

On je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Erdogana, dodavši da se nada da će turski predsjednik češće dolaziti u Srbiju.

"Svaki dolazak Erdogana dodatno podstakne razvoj odnosa, dramatično poveća trgovinsku i kulturnu razmenu, dolazi do povećanja broja turista i neuporedivo bolje saradnje", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Erdoganom.

On je istakao da ekonomska saradnja dvije zemlje znatno napreduje, a zahvalio je turskoj strani što je omogućila Srbiji da izvozi goveđe meso u Tursku.

Podsjetivši da Srbija i Turska rade na infrastrukturnom povezivanju Balkana, Vučić je istakao da će sutra biti otvoreni radovi na izgradnji dionice Кuzmin-Sremska Rača u okviru auto-puta Beograd-Sarajevo.

Prema njegovim riječima, dogovoren je i rad na projektu dionice tog auto-puta od Užica do Кotromana koji je vrijedan 830 miliona evra.

Vučić je rekao da vjeruje da obje dionice auto-puta mogu biti završene do 2024. godine.

"Кada to budemo uradili i Srbija i region će izgledati mnogo drugačije", rekao je Vučić, podsjetivši da je sa Turskom dogovoren i rad na izgradnji saobraćajne infrastrukture u Raškoj oblasti.

Vučić je istakao da je sa Erdoganom razgovarao i o saradnji u oblasti odbrambene industrije i da tu očekuje veliki napredak, javlja Srna.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

turcin

07.10.2019 21:53

Hm, sta kaze Dodo za to? Nece mu biti svejedno.

ODGOVORITE