Прича: Нервоза и ротације скренули Ваљак са пута...

И принудни изостанак Садика, који нема алтернативу у тиму.

Фудбал 07.10.2019 | 23:00
Прича: Нервоза и ротације скренули Ваљак са пута...
Ништа у недељу увече на терену у Хумској није личило на Партизан који је одиграо сјајан мини циклус између две првенствене паузе. У тих месец дана црно-бели су добили вечити дерби (2:0), тукли Астану у гостима (2:1), глатко савладали вицешампиона Србије Раднички (4:1), пребродили гостовање у Ивањици (2:0), узели бод против АЗ Алкмара (2:2), где им је по приказаној игри припадао цео плен.

И после свега тога, на крају циклуса су се вратили три корака назад, поразом од Вождовца (2:1) су поново дошли на „минус четири“, где су били и пре месец дана. Није успео Партизан да један заиста сјајан период и игре и резултата заокружи победом пре две недеље одмора и остане да дише вечитом ривалу за врат.

Просто, Парни ваљак против Змајева није личио на себе. Није био стрпљив, организован, смислен, опасан са свих страна. Више је личио на стихију, поготово после примљеног гола, а неписано је правило да када Партизан одбаци своју игру и уђе у трку са ривалом горе-доле по терену, то се не заврши добро по њега. Таквих мечева смо се нагледали, поготово у претходне све сезоне.

Утисак је да су два разлога скренула Ваљак са пута у недељу увече. Први је нервоза. Само неки минут пре него што је у Хумској кренула лопта са центра, завршена је утакмица у Крушевцу, где је Црвена звезда у 97. минуту постигла гол за победу. Тај један минут делио је Партизан од прилике да тријумфом над Вождовцем преузме прво место на табели. И јасно је да су ток и епилог меча под Багдалом уздрмали црно-беле, којима је фокус требало да буде на својој утакмици. Али, фудбал и даље играју живи људи, а не роботи...

Сваки потез од првог минута је откривао ту нервозу, није било мирноће у игри, ломљења противника ритмом, „развлачења“ по ширини терена... Доста је личио Партизан на нека издања из претходне сезоне, када је хтео све и одмах, али му није полазило за ногом. Наравно, има доста тога и до Вождовца, који је и неких ранијих година правио успехе у Хумској чекајући да му се укаже шанса из те растрзане игре црно-белих. И дочекао је. Колико год да је само судија Марковић на том мечу видео пенал који је досудио...

С друге стране, део кривице овог пута иде и на плећа Сава Милошевића. Много тога је погодио ове сезоне млади тренер Партизана, али овог пута се преиграо. Иако је после ремија у Крушевцу (2:2) причао како ће смањити са ротацијама играча, овог пута је баш измешао „карте“ и – промашио.

Најпре, у односу на меч са Астаном убацио је у игру четворицу нових играча: Брежанчића, Шћекића, Стевановића и Марковића. Уз то, Урошевићу и Асану је променио позиције, што укупно даје да шесторица играча из утакмице у Казахстану, коју је Партизан фантастично одиграо, нису била на својим местима. Заиста много! И пред утакмицу са Јавором у Ивањици тренер Партизана је најавио много промена у тиму, па је после и поред победе признао да нико није толико намучио црно-беле. Заиста, Стојковић је на тој утакмици спасао тим озбиљних искушења. Ни то није била довољна опомена да је претерано тумбање тима опасно чак и у овој скромној лиги каква је наша.

Показало се на мечу са Вождовцем и колики утицај има Умар Садик (изостао због картона) на игру Партизана. Нигеријац је често критикован зато што промашује много шанси, а показало се да без њега на терену црно-бели далеко теже и стварају шансе. А, доказало се и какав је промашај направљен у летњем прелазном року што није доведен још један класични нападач, макар после одласка Огњена Ожеговића. Момак који је дошао из Мачве, Петар Гигић, синоћ није био ни на клупи. Али, све је то сада нека друга прича...

После пораза од Змајева Милошевић је рекао да Партизан – у овим околностима – не може да се бори за титулу.
„Вероватно смо са овим резултатима изгубили трку за титулу. Мислим да није реално очекивати да ми уђемо у борбу за титулу у оваквим околностима. Нећу коментарисати суђење, ви врло добро знате које су то околности. Све се видело. Просто немогуће. Немогуће, немогуће”, рекао је Милошевић.

Његов првобитни задатак у двонедељној паузи ће бити и да охлади себи главу и да подигне екипу после овог ударца. Партизан игра предобар фудбал ове сезоне, и у Суперлиги и у Европи, да би смео себи да дозволи да се разбије после првог пораза. Јер, Манчестер је пред вратима...

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар