Priča: Nervoza i rotacije skrenuli Valjak sa puta...

I prinudni izostanak Sadika, koji nema alternativu u timu.

Fudbal 07.10.2019 | 23:00
Priča: Nervoza i rotacije skrenuli Valjak sa puta...
Ništa u nedelju uveče na terenu u Humskoj nije ličilo na Partizan koji je odigrao sjajan mini ciklus između dve prvenstvene pauze. U tih mesec dana crno-beli su dobili večiti derbi (2:0), tukli Astanu u gostima (2:1), glatko savladali vicešampiona Srbije Radnički (4:1), prebrodili gostovanje u Ivanjici (2:0), uzeli bod protiv AZ Alkmara (2:2), gde im je po prikazanoj igri pripadao ceo plen.

I posle svega toga, na kraju ciklusa su se vratili tri koraka nazad, porazom od Voždovca (2:1) su ponovo došli na „minus četiri“, gde su bili i pre mesec dana. Nije uspeo Partizan da jedan zaista sjajan period i igre i rezultata zaokruži pobedom pre dve nedelje odmora i ostane da diše večitom rivalu za vrat.

Prosto, Parni valjak protiv Zmajeva nije ličio na sebe. Nije bio strpljiv, organizovan, smislen, opasan sa svih strana. Više je ličio na stihiju, pogotovo posle primljenog gola, a nepisano je pravilo da kada Partizan odbaci svoju igru i uđe u trku sa rivalom gore-dole po terenu, to se ne završi dobro po njega. Takvih mečeva smo se nagledali, pogotovo u prethodne sve sezone.

Utisak je da su dva razloga skrenula Valjak sa puta u nedelju uveče. Prvi je nervoza. Samo neki minut pre nego što je u Humskoj krenula lopta sa centra, završena je utakmica u Kruševcu, gde je Crvena zvezda u 97. minutu postigla gol za pobedu. Taj jedan minut delio je Partizan od prilike da trijumfom nad Voždovcem preuzme prvo mesto na tabeli. I jasno je da su tok i epilog meča pod Bagdalom uzdrmali crno-bele, kojima je fokus trebalo da bude na svojoj utakmici. Ali, fudbal i dalje igraju živi ljudi, a ne roboti...

Svaki potez od prvog minuta je otkrivao tu nervozu, nije bilo mirnoće u igri, lomljenja protivnika ritmom, „razvlačenja“ po širini terena... Dosta je ličio Partizan na neka izdanja iz prethodne sezone, kada je hteo sve i odmah, ali mu nije polazilo za nogom. Naravno, ima dosta toga i do Voždovca, koji je i nekih ranijih godina pravio uspehe u Humskoj čekajući da mu se ukaže šansa iz te rastrzane igre crno-belih. I dočekao je. Koliko god da je samo sudija Marković na tom meču video penal koji je dosudio...

S druge strane, deo krivice ovog puta ide i na pleća Sava Miloševića. Mnogo toga je pogodio ove sezone mladi trener Partizana, ali ovog puta se preigrao. Iako je posle remija u Kruševcu (2:2) pričao kako će smanjiti sa rotacijama igrača, ovog puta je baš izmešao „karte“ i – promašio.

Najpre, u odnosu na meč sa Astanom ubacio je u igru četvoricu novih igrača: Brežančića, Šćekića, Stevanovića i Markovića. Uz to, Uroševiću i Asanu je promenio pozicije, što ukupno daje da šestorica igrača iz utakmice u Kazahstanu, koju je Partizan fantastično odigrao, nisu bila na svojim mestima. Zaista mnogo! I pred utakmicu sa Javorom u Ivanjici trener Partizana je najavio mnogo promena u timu, pa je posle i pored pobede priznao da niko nije toliko namučio crno-bele. Zaista, Stojković je na toj utakmici spasao tim ozbiljnih iskušenja. Ni to nije bila dovoljna opomena da je preterano tumbanje tima opasno čak i u ovoj skromnoj ligi kakva je naša.

Pokazalo se na meču sa Voždovcem i koliki uticaj ima Umar Sadik (izostao zbog kartona) na igru Partizana. Nigerijac je često kritikovan zato što promašuje mnogo šansi, a pokazalo se da bez njega na terenu crno-beli daleko teže i stvaraju šanse. A, dokazalo se i kakav je promašaj napravljen u letnjem prelaznom roku što nije doveden još jedan klasični napadač, makar posle odlaska Ognjena Ožegovića. Momak koji je došao iz Mačve, Petar Gigić, sinoć nije bio ni na klupi. Ali, sve je to sada neka druga priča...

Posle poraza od Zmajeva Milošević je rekao da Partizan – u ovim okolnostima – ne može da se bori za titulu.
„Verovatno smo sa ovim rezultatima izgubili trku za titulu. Mislim da nije realno očekivati da mi uđemo u borbu za titulu u ovakvim okolnostima. Neću komentarisati suđenje, vi vrlo dobro znate koje su to okolnosti. Sve se videlo. Prosto nemoguće. Nemoguće, nemoguće”, rekao je Milošević.

Njegov prvobitni zadatak u dvonedeljnoj pauzi će biti i da ohladi sebi glavu i da podigne ekipu posle ovog udarca. Partizan igra predobar fudbal ove sezone, i u Superligi i u Evropi, da bi smeo sebi da dozvoli da se razbije posle prvog poraza. Jer, Mančester je pred vratima...

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar