ФРА: Рајковић поново "зачарао" мрежу свог гола!

Српски голман Предраг Рајковић поново није примо гол у победу свог Ремса, у деветом колу француске Лиге 1.  Рајковић чуда прави у Француској, шести меч без примљеног гола; Сент Етјен у 90. минуту добио дерби Роне.  Роберт Берич јунак.

Фудбал 07.10.2019 | 11:10
ФРА: Рајковић поново "зачарао" мрежу свог гола!
Ремс је славио победу са минималних 1:0 на гостовању Рену.

Стрелац јединог гола на том мечу био је Диа у 49. минуту, а голман репрезентације Србије забележио је три интервенције.

Рајковић је двапут имао много среће. У 56. минуту је ударац Рафиње зауставила пречка, да би само минут раније Рајковића спасла статива.

Бивши чувар мреже Црвене звезде је у девет овосезонских мечева у Лиги 1 на само три примио гол, то јест капитулирао само четири пута.

Претходно је виђен реми Лила и Нима, 2:2.

Лил је повео голом Ремија у 12. минуту, да би гости дошли до преокрета преко Рипара и Денкија.

Бод својој екипи донео је Осмихен у 79. минуту.

Клод Пуел није могао да пожели бољи старт на клупи Сент Етјена! У петак је преузео екипу која је била последња на табели, прилично очајна због испуштеног тријумфа у Лиги Европе против Волфзбурга, а ево вечерас нема срећнијих навијача од Сент Етјенових, јер на Жофроа Гишару пао је један од највећих ривала - Лион (1:0). 

Да све буде посебно слатко за домаће учинио је тај касни гол јунака Роберта Берича, Словенца који је у игру ушао у 80. минуту, а у 90. лепо погодио главом за ерупцију одушевљења на стадиону. Не треба занемарити ни врло леп центаршут Ријада Будебуза са бока. Лопта је била таква да Берич није морао ни милиметар се помери или извије. Његово је било само да фино одмери прецизност и јачину ударца, а то је учинио тако да голман Лиона није имао никакву шансу.

У првом полувремену овог сусрета видели смо само три ударца ка голу - оба тима комбиновано, и то је претило да утакмицу учини једном од лошијих ове сезоне. Ниједан меч у досадашњем току Лиге 1 није имао тако мало покушаја. Али борба се у наставку распламсала. Било је свега - снажних дуела, добрих акција, шутева... Лиону је један гол поништен.

На крају смо видели тај диван центаршут и сјајну реакцију Берича за прву победу Сент Етјена против великог ривала после две и по године.   

За нас занимљивији меч одигран је у Рену, где је Ремс нашег репрезентативног Предрага Рајковића славио са 1:0. Бивши голман Црвене звезде и Макабија поново је био одличан и по шести пут у сезони сачувао мрежу, задржавши свој тим на само четири примљена гола ове сезоне. А то његове саиграче из одбране (и њега самог, наравно), чини најбољим у Лиги 1 у том сегменту, уз скупцену задњу линију Пари Сен Жермена.  

Рајковић је имао три добре интервенције вечерас, али имао је, руку на срце и доста среће, пошто су домаћи имали и стативу и пречку. Гол вредан три бода за Ремс је постигао Булаје Дија у 49. минуту утакмице.

Ремс тренутно држи врло добру шесту позицију на табели и у доброј мери на том резултату захваљује нашем Рајковићу...

ЛИГА 1 - 9. КОЛО

Петак

Амијен - Марсељ 3:1 (2:1)
/Алесами 11, Жираси 41, Мендоза 90+1 - Бенедето 23/

Субота

ПСЖ - Анже 4:0 (2:0)
/Сарабија 13, Икарди 27, Геј 61, Нејмар 90/

Брест - Мец 2:0 (2:0)
/Фосурије 11, Кастајето 45/

Дижон - Стразбур 1:0 (1:0)
/Мавидиди 38/

Монпеље - Монако 3:1 (2:0)
/Моје 31, Мендеш 39, Делор 56 - Бен Једер 69/

Нант - Ница 1:0 (0:0)
/Сајмон 86/

Тулуз - Бордо 1:3 (0:2)
/Кулури 61 - Де Превиј 1, Пабло 19, Хванг 53/

Недеља

Лил - Ним 2:2 (1:1)
/Реми 12, Осимхен 57 - Рипар 45+5, Денки 71/

Рен - Ремс 0:1
/Дија 49/

Сент Етјен - Лион 1:0 (0:0)
/Берич 90/



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар