ИТА: Не помаже ни Конте, Јувентусу "Дерби Италије"!

Искусни стручњак први пут супротставио се екипи са којом је освојио бројне трофеје, али ни он није могао да помогне Интеру да избјегне пораз на "Ђузепе Меаци" од актуелног шампиона. Други неуспјех "неразура" у четири дана.  Феноменалан дерби! Поносни Сари и Јувентус напали, победили и узели прво место Контеовом циничном Интеру! Бјанконери играли бољи фудбал и победили.

Фудбал 07.10.2019 | 10:51
ИТА: Не помаже ни Конте, Јувентусу "Дерби Италије"!
Ремијем у "Дербију Италије" вјероватно не би били незадовољни ни у редовима Интера, а ни у табору "старе даме", актуелног шампиона Италије.

Ипак, 173. првенствени судар двије најбоље пласиране екипе у Серији А донио је изузетно отворен меч, у којем су очигледно оба тима жарко жељела побједу.

На крају, осмоструки узастопни шампион Јувентус био је тај који је славио.

Интер је до сриједе био несавладан рачунајући сва такмичења, а онда је у четири дана доживио два пораза. Прво је Барселона славила 2:1 у Лиги шампиона, да би истим резултатом побиједио и Јувентус, те тако Антонију Контеу нанио први првенствени пораз на клупи "неразура".

ИНТЕР - ЈУВЕНТУС 1:2 (1:1)

Фуриозно је почео дерби на "Ђузепе Меаци" и већ у четвртом минуту гледаоци су видјели гол. И то у мрежи домаћина.

Паоло Дибала сјајно је шутирао и Самир Хандановић није имао шансе да одбрани изузетно прецизан ударац.

СЕРИЈА А

Интер - Јувентус (173)

46 - 44 - 83 (201:249)

Већ у 9. минуту могло је бити 2:0. Кријстијано Роналдо се шуњао рубом шеснаестерцу, услиједио је топовски ударац, који је зауставила пречка!

Изједначење је стигло већ 18. минуту.

Арбитар Томазо Роки досудио је пенал за Интер, након што је Матијаса Де Лихта лопта погодила у руку. Лаутаро Мартинез био је неумољив са "бијеле тачке" - 1:1.

Мартинез је десет минута касније још једном сјајно покушао, али овај пут Војчек Шћесни успио је крајњим напором одбранити.

Озбиљан хендикеп задесио је "неразуре" након пола сата, када је ове сезоне одлични Стефано Сенси због проблема са препоном морао своје мјесто уступити Матијасу Весину.

На другој страни Хандановић је успио кољенима да одбрани шут Роналда, који ни из друге добре прилике није успио да погоди. А када јесте, непун минут касније, сигнализиран је офсајд Дибале, који му је асистирао.

Конкретнији је било Јувентус већим дијелом првог полувремена, али се на одмор ипак отишло без предности за неку од екипа.

Све три гола на вечерашњем дербију на "Меаци" постигли су Аргентинци.

И у наставку је покушавао Роналдо, затим у два наврата и Дибала, али се Хандановић није дао изненадити.

Имао је и Интер своје шансе.

Најбољу од њих Весино. Могао је Де Лихт бити потуни трагичар, јер га је лопта погодила на путу ка голу, али срећом по госте погодила је стативу и завршила у корнеру.

Теренску иницијативу "бјанконери" су ипак искористили десет минута прије краја меча.

Била је то одлична акција гостију, а Гонзало Игуаин, који је на терен крочио двадесетак минута касније, прецизно је нациљао и погодио - 1:2.

Овим тријумфом, екипа Мауриција Сарија је од Интера преузела лидерску позицију, те сада има бод више од вечерашњег ривала.

Јувентус не да титулу!

У дербију који је чекала цела Италија, али и остатак фудбалске планете, шампион је нокаутирао највећег изазивача и преузео прво место на табели Серије А.

Интеровој серији победа од почетка првенства је дошао крај на најболнији и најсуровији начин, Јувентус је славио 2:1 на крцатом стадиону Ђузепе Меаца и у директном окршају преузео чело табеле од љутог ривала.

Пре свега, видели смо сјајан дерби и сјајан фудбал. Све што један дерби два озбиљна тима треба да понуди, овај вечерас је понудио.

Превагнуло је то што је Јувентус дошао са већим мотивом да надигра и нападне противника. И успео је. Маурицио Сари је напао у другом полувремену са тројицом нападача, показао да се не задовољава ничим испод победе и погодио је. Интер је превише цинично ушао у другом полувреме очекујући неки поклон ривала и вребајући грешку. Можда су их пореметиле и повреде битних играча Сенсија или Година, али свакако нису заслужили победу када се сабере све виђено у 90 и кусур минута.

Конте ничим у саставу тима није изненадио Јувентус, остао је веран свом омиљеном систему 3-5-2 и извео најјачих 11 које је имао на располагању. Али је зато Сари изненадио Контеа. Прво са враћањем на нешто између 4-3-1-2 и 4-3-3, потом са Бернардескијем уместо Ремзија и на крају са одлуком да нападне и да се не задовољи ремијем који би Конте вечерас радије прихватио иако се очекивало да победом докаже да је способан за прекид династије коју је сам успоставио.  

Дерби је почео у фантастичном темпу са обе стране. Висок пресинг је карактеристика Контеових екипа, али га је вечерас боље играо Саријев Јуве који је често деловао као да има играча више у притисцима на лопту и Интерову последњу линију. После само четири минута је Дибала осетио дубинску лопту Пјанића, први дошао до ње, кренуо ка голу и онда мајсторски нациљао кроз ноге Шкринијару у супротан угао немоћног Хандановића. 

Наставио је Јуве исту игру и после вођства, Роналдо је био близу поготка када је његов шут закачио пречку, а оба тима су играла са огромном енергијом у тим тренуцима. Интер је дошао до изједначења "на време", десетак минута после примљеног гола. Де Лихт је без потребе махао рукама у ваздушном дуелу са Лаутаром и скривио пенал. А управо је Лаутаро Мартинез био неумољив егзекутор најстоже казне и Интер се вратио у меч, а трибине Меаце подрхтавале од еуфорије. 

Лудачки темпо је виђен у првом полувремену, Шченсни је парадом спречио еврогол Лаутара Мартинеза, Хандановић је на другој страни некако зауставио бомбу Роналда. Јувентус је градио игру из поседа, Дибала и Роналдо су вребали, Интер је претио из муњевитих транзиција, али је после пола сата игре остао без идеолога игре Стефана Сенсија који се повредио и морао да уступи место далеко некреативнијем Матијасу Весину. Тих пола сата фудбала су подсетили на најбоље дане Серије А. Мреже се нису тресле до полувремена и очекивало се слично друго полувреме... 

Али Интер је ушао у други део игре са кочницом. Јуве је оберучке искористио простор који му је ривал препустио и загосподарио тереном Меаце. Да ли је то Конте наредио дефанзиву и чекање контри? Да ли је Саријев Јувентус толико јак да је сабио Интер и одузео му лопту? Зависи ко из ког навијачког угла гледа...

Углавном, Јуве је намирисао крв, а Сари убацивањем трећег шпица Игуаина уместо Бернардескија кренуо у тотални напад. Хандановић је пре тога одбранио добар покушај Бернардескија, а касније и сјајне шутеве Дибале и Роналда. Интер је имао добар покушај Лаутара и срећну статива Весина када је лопта закачила Де Лихта. Интер се све више повлачио, Лукаку је деловао све безопасније и казна је стигла. Тачније, награда Јувентусу за добру игру и нападачки фудбал. 

Пјанић и Бентанкур су одиграли сјајну акцију кратких пасова, а Гонзало Игуаин показао да су му кретање и релизација и даље смртоносни. Само када игра у правој екипи...

Био је 80. минут и мало времена за Интер да се врати у игру. Нису успели, а имали су једну солидну шансу преко Весина. Јувентус је лако сачувао предност и отишао кући певајући као лидер Серије А. Све је опет по старом у италијанском фудбалу. Контеов Интер је показао много врлина под почетка сезоне, али и мане да победи најјаче попут Барселоне или Јувентуса. Сари је коначно доказао да је заслужио ову шансу и да Јувентус може да побеђује и лепо. 

СЕРИЈА А - 7. КОЛО:

Фиорентина - Удинезе 1:0 (0:0)
/Миленковић 72/

Аталанта - Леће 3:1 (2:0)
/Запата 35, Гомез 39, Госенс 56 - Лућони 86/

Болоња - Лацио 2:2 (2:2)
/Крејчи 21, Паласио 30 - Имобиле 23, 39/

Рома - Каљари 1:1 (1:1)
/Ћепители 31 аутогол - Жоао Педро 25 пен/

Торино - Наполи 0:0

Интер - Јувентус 1:2 (1:1)
/Мартинез 18 пен - Дибала 4, Игуаин 80/

Одиграно у суботу:

СПАЛ - Парма 1:0 (1:0)
/Петања 31/

Хелас Верона - Сампдорија 2:0 (1:0)
/Кумбула 9, Муру 81 аг/

Ђенова - Милан 1:2 (1:0)
/Шене 41 - Ернандез 51, Кеси 57 пен/

Одложено:

Бреша - Сасуоло

ТАБЕЛА: Јувентус 19, Интер 18, Аталанта 16, Наполи 13, Рома 12, Лацио 11, Каљари 11, Фиорентина 11, Торино 10, Верона 9, Болоња 9, Парма 9, Милан 9, Удинезе 7, Сасуоло (-1) 6, Бреша (-1) 6, СПАЛ 6, Леће 6, Ђенова 5, Сампдорија 3.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар