ITA: Ne pomaže ni Konte, Juventusu "Derbi Italije"!

Iskusni stručnjak prvi put suprotstavio se ekipi sa kojom je osvojio brojne trofeje, ali ni on nije mogao da pomogne Interu da izbjegne poraz na "Đuzepe Meaci" od aktuelnog šampiona. Drugi neuspjeh "nerazura" u četiri dana.  Fenomenalan derbi! Ponosni Sari i Juventus napali, pobedili i uzeli prvo mesto Konteovom ciničnom Interu! Bjankoneri igrali bolji fudbal i pobedili.

Fudbal 07.10.2019 | 10:51
ITA: Ne pomaže ni Konte, Juventusu "Derbi Italije"!
Remijem u "Derbiju Italije" vjerovatno ne bi bili nezadovoljni ni u redovima Intera, a ni u taboru "stare dame", aktuelnog šampiona Italije.

Ipak, 173. prvenstveni sudar dvije najbolje plasirane ekipe u Seriji A donio je izuzetno otvoren meč, u kojem su očigledno oba tima žarko željela pobjedu.

Na kraju, osmostruki uzastopni šampion Juventus bio je taj koji je slavio.

Inter je do srijede bio nesavladan računajući sva takmičenja, a onda je u četiri dana doživio dva poraza. Prvo je Barselona slavila 2:1 u Ligi šampiona, da bi istim rezultatom pobijedio i Juventus, te tako Antoniju Konteu nanio prvi prvenstveni poraz na klupi "nerazura".

INTER - JUVENTUS 1:2 (1:1)

Furiozno je počeo derbi na "Đuzepe Meaci" i već u četvrtom minutu gledaoci su vidjeli gol. I to u mreži domaćina.

Paolo Dibala sjajno je šutirao i Samir Handanović nije imao šanse da odbrani izuzetno precizan udarac.

SERIJA A

Inter - Juventus (173)

46 - 44 - 83 (201:249)

Već u 9. minutu moglo je biti 2:0. Krijstijano Ronaldo se šunjao rubom šesnaestercu, uslijedio je topovski udarac, koji je zaustavila prečka!

Izjednačenje je stiglo već 18. minutu.

Arbitar Tomazo Roki dosudio je penal za Inter, nakon što je Matijasa De Lihta lopta pogodila u ruku. Lautaro Martinez bio je neumoljiv sa "bijele tačke" - 1:1.

Martinez je deset minuta kasnije još jednom sjajno pokušao, ali ovaj put Vojček Šćesni uspio je krajnjim naporom odbraniti.

Ozbiljan hendikep zadesio je "nerazure" nakon pola sata, kada je ove sezone odlični Stefano Sensi zbog problema sa preponom morao svoje mjesto ustupiti Matijasu Vesinu.

Na drugoj strani Handanović je uspio koljenima da odbrani šut Ronalda, koji ni iz druge dobre prilike nije uspio da pogodi. A kada jeste, nepun minut kasnije, signaliziran je ofsajd Dibale, koji mu je asistirao.

Konkretniji je bilo Juventus većim dijelom prvog poluvremena, ali se na odmor ipak otišlo bez prednosti za neku od ekipa.

Sve tri gola na večerašnjem derbiju na "Meaci" postigli su Argentinci.

I u nastavku je pokušavao Ronaldo, zatim u dva navrata i Dibala, ali se Handanović nije dao iznenaditi.

Imao je i Inter svoje šanse.

Najbolju od njih Vesino. Mogao je De Liht biti potuni tragičar, jer ga je lopta pogodila na putu ka golu, ali srećom po goste pogodila je stativu i završila u korneru.

Terensku inicijativu "bjankoneri" su ipak iskoristili deset minuta prije kraja meča.

Bila je to odlična akcija gostiju, a Gonzalo Iguain, koji je na teren kročio dvadesetak minuta kasnije, precizno je naciljao i pogodio - 1:2.

Ovim trijumfom, ekipa Mauricija Sarija je od Intera preuzela lidersku poziciju, te sada ima bod više od večerašnjeg rivala.

Juventus ne da titulu!

U derbiju koji je čekala cela Italija, ali i ostatak fudbalske planete, šampion je nokautirao najvećeg izazivača i preuzeo prvo mesto na tabeli Serije A.

Interovoj seriji pobeda od početka prvenstva je došao kraj na najbolniji i najsuroviji način, Juventus je slavio 2:1 na krcatom stadionu Đuzepe Meaca i u direktnom okršaju preuzeo čelo tabele od ljutog rivala.

Pre svega, videli smo sjajan derbi i sjajan fudbal. Sve što jedan derbi dva ozbiljna tima treba da ponudi, ovaj večeras je ponudio.

Prevagnulo je to što je Juventus došao sa većim motivom da nadigra i napadne protivnika. I uspeo je. Mauricio Sari je napao u drugom poluvremenu sa trojicom napadača, pokazao da se ne zadovoljava ničim ispod pobede i pogodio je. Inter je previše cinično ušao u drugom poluvreme očekujući neki poklon rivala i vrebajući grešku. Možda su ih poremetile i povrede bitnih igrača Sensija ili Godina, ali svakako nisu zaslužili pobedu kada se sabere sve viđeno u 90 i kusur minuta.

Konte ničim u sastavu tima nije iznenadio Juventus, ostao je veran svom omiljenom sistemu 3-5-2 i izveo najjačih 11 koje je imao na raspolaganju. Ali je zato Sari iznenadio Kontea. Prvo sa vraćanjem na nešto između 4-3-1-2 i 4-3-3, potom sa Bernardeskijem umesto Remzija i na kraju sa odlukom da napadne i da se ne zadovolji remijem koji bi Konte večeras radije prihvatio iako se očekivalo da pobedom dokaže da je sposoban za prekid dinastije koju je sam uspostavio.  

Derbi je počeo u fantastičnom tempu sa obe strane. Visok presing je karakteristika Konteovih ekipa, ali ga je večeras bolje igrao Sarijev Juve koji je često delovao kao da ima igrača više u pritiscima na loptu i Interovu poslednju liniju. Posle samo četiri minuta je Dibala osetio dubinsku loptu Pjanića, prvi došao do nje, krenuo ka golu i onda majstorski naciljao kroz noge Škrinijaru u suprotan ugao nemoćnog Handanovića. 

Nastavio je Juve istu igru i posle vođstva, Ronaldo je bio blizu pogotka kada je njegov šut zakačio prečku, a oba tima su igrala sa ogromnom energijom u tim trenucima. Inter je došao do izjednačenja "na vreme", desetak minuta posle primljenog gola. De Liht je bez potrebe mahao rukama u vazdušnom duelu sa Lautarom i skrivio penal. A upravo je Lautaro Martinez bio neumoljiv egzekutor najstože kazne i Inter se vratio u meč, a tribine Meace podrhtavale od euforije. 

Ludački tempo je viđen u prvom poluvremenu, Ščensni je paradom sprečio evrogol Lautara Martineza, Handanović je na drugoj strani nekako zaustavio bombu Ronalda. Juventus je gradio igru iz poseda, Dibala i Ronaldo su vrebali, Inter je pretio iz munjevitih tranzicija, ali je posle pola sata igre ostao bez ideologa igre Stefana Sensija koji se povredio i morao da ustupi mesto daleko nekreativnijem Matijasu Vesinu. Tih pola sata fudbala su podsetili na najbolje dane Serije A. Mreže se nisu tresle do poluvremena i očekivalo se slično drugo poluvreme... 

Ali Inter je ušao u drugi deo igre sa kočnicom. Juve je oberučke iskoristio prostor koji mu je rival prepustio i zagospodario terenom Meace. Da li je to Konte naredio defanzivu i čekanje kontri? Da li je Sarijev Juventus toliko jak da je sabio Inter i oduzeo mu loptu? Zavisi ko iz kog navijačkog ugla gleda...

Uglavnom, Juve je namirisao krv, a Sari ubacivanjem trećeg špica Iguaina umesto Bernardeskija krenuo u totalni napad. Handanović je pre toga odbranio dobar pokušaj Bernardeskija, a kasnije i sjajne šuteve Dibale i Ronalda. Inter je imao dobar pokušaj Lautara i srećnu stativa Vesina kada je lopta zakačila De Lihta. Inter se sve više povlačio, Lukaku je delovao sve bezopasnije i kazna je stigla. Tačnije, nagrada Juventusu za dobru igru i napadački fudbal. 

Pjanić i Bentankur su odigrali sjajnu akciju kratkih pasova, a Gonzalo Iguain pokazao da su mu kretanje i relizacija i dalje smrtonosni. Samo kada igra u pravoj ekipi...

Bio je 80. minut i malo vremena za Inter da se vrati u igru. Nisu uspeli, a imali su jednu solidnu šansu preko Vesina. Juventus je lako sačuvao prednost i otišao kući pevajući kao lider Serije A. Sve je opet po starom u italijanskom fudbalu. Konteov Inter je pokazao mnogo vrlina pod početka sezone, ali i mane da pobedi najjače poput Barselone ili Juventusa. Sari je konačno dokazao da je zaslužio ovu šansu i da Juventus može da pobeđuje i lepo. 

SERIJA A - 7. KOLO:

Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Milenković 72/

Atalanta - Leće 3:1 (2:0)
/Zapata 35, Gomez 39, Gosens 56 - Lućoni 86/

Bolonja - Lacio 2:2 (2:2)
/Krejči 21, Palasio 30 - Imobile 23, 39/

Roma - Kaljari 1:1 (1:1)
/Ćepiteli 31 autogol - Žoao Pedro 25 pen/

Torino - Napoli 0:0

Inter - Juventus 1:2 (1:1)
/Martinez 18 pen - Dibala 4, Iguain 80/

Odigrano u subotu:

SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Helas Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru 81 ag/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

Odloženo:

Breša - Sasuolo

TABELA: Juventus 19, Inter 18, Atalanta 16, Napoli 13, Roma 12, Lacio 11, Kaljari 11, Fiorentina 11, Torino 10, Verona 9, Bolonja 9, Parma 9, Milan 9, Udineze 7, Sasuolo (-1) 6, Breša (-1) 6, SPAL 6, Leće 6, Đenova 5, Sampdorija 3.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar