ШПА: Барселона прати Реал! Ништа од "дербија" - 4:0!

Каталонци демонстрирали моћ у дуелу против Севиље.  Севиљно губилиште Камп Ноу: Маказице Суареза, мајсторија па глупост Дембелеа и нови слободњак из снова Леа Месија! Убедљив тријумф Каталонаца од 4:0.

Фудбал 07.10.2019 | 09:54
ШПА: Барселона прати Реал! Ништа од "дербија" - 4:0!
Посматрајући снагу гостију, традицију и табелу, требало је то да буде равноправније него што је изгледало.

Барселона - Севиља 4:0 (3:0)

Моћна Барса убедљиво је у недељу код куће савладала госте из Андалузије и попела се на друго место табеле, са два бода заостатка за лидером - Реалом.

У борби ривала неравноправне снаге, домаћи су повели у 27. минуту "мајазицама" Луиса Суареза, а предност је удвостручио Артуро Видал у 32, на одличну "дубинску" лопту Артура.

Три минута касније, трећи гол постигао је Осман Дембеле, прелако се прошетавши кроз сломљену одбрану гостију, а коначан резултат поставио је, наравно, Лионел Меси, "лепотицом" из слободног ударца у 78. минуту.

Максимовић одлучио на Аноети!Српски везиста Немања Максимовић донео је победу Хетафеу на стадиону Реал Сосиједада, голом за коначних 1:2 у 89. минуту. Шутирао је прецизно са ивице казненог простора. То је његов први гол ове сезоне, а други за Хетафе.

Барселона је утакмицу завршила са деветорицом играча, пошто је Роналд Араухо добио црвени картон у 87. минуту због повлачења ривала бранећи свог гола, а Дембеле је искључен у 88 због приговора

Барселона је после треће узастопне победе, укупно пете у првенству, друга на табели са 16 бодова, два мање од Реал Мадрида.

Севиља је претрпела трећи пораз у последње четири утакмице и шеста је на табели са 13 бодова.

Одавно су окршаји Барсе и Севиље постали дербији само на папиру. Андалужани испусте бодове чим крену ка северу Шпаније, а следеће године ће тачно деценија од њиховог последњег првенственог тријумфа на Ноу Кампу. Слична судбина задесила их је и вечерас где су поражени у првих 45 минута. Девет победа и реми учинак је Севиље на терену шампиона и ништа нису могли против расположеног ривала.

Барсе је доминирала од самог почетка, али се на рпви погодак чекало добрих пола сата. А онда мајсторија Луиса Суареза који се претплатио на спектакуларне голове у последње време. Сјајно је Уругвајац ухватио маказице у 27. минуту на центаршут Семеда и натерао читав стадион да му се поново поклони као против Интера пре неколико дана после оне голчине са 18 метара.

Само пет минута после тог гола до поготка је стигао и Артуро Видал. Добро се Чилеанац убацио на центаршут Артура и изблизине матирао голмана Вачлика који ништа није могао ни код трећег гола Барсе који је у 35. постигао Усман Дембеле. До првенца у новој сезони француски нападач је стигао после сјајног продора при којем је "изломио кичму" чувару и пласирао лопту за лаких и великих 3:0.

Пробала је Севиља почетком другог полувремена да се отвори, неколико пута је и запретила Тер Штегену, али без могућности да га конкретно угрози. Најближи голу били су у 49. минуту када је Лук де Јонг погодио стативу, али после тога нису прелазили на непријатељску територију.

Најлепши детаљ у наставку био је четврти погодак Барселоне који је постигао Лео Меси и то у свом стилу из слободног ударца. Још једна права минијатура Аргентинца, а Севиља је други тим којем је дао највише голова из слободних удараца у каријери. Еспањолу је до сада дао шест, Андалужанима пет... 

Мрљу на тријумф Барселоне ставила су два искључења домаћих фудбалера у самој завршници и то Усмана Дембелеа (због неспортског понашања) и Роналда Арауха због рушења противника у изгледној прилици. Занимљиво, млади штопер је на терену провео само 15 минута након што је у 73. заменио Тодибоа. 

Ко каже да он не зна да да гол? Максин првенац за потоп Аноете! Важан тријумф Хетафеа над Реал Сосиједадом - 2:1.

Није Хетафе отворио сезону како су се надали у предграђу Мадрида, али уочи одласка на репрезентативну паузу имају чему да се радују на чувеном Колосеуму.

Радују се тријумфу над Реал Сосиједадом, над једним од најбољих тимова у Примери који су савладали на његовој Аноети са 2:1, истина и са играчем више, али захваљујући спретном Србину Немањи Максимовићу. Златни Орлић са Новог Зеланда и потоњи сениорски репрезентативац украсио је тријумф свог тима над одличним тимом из Баксије поготком у 89. минуту.

То је био првенац Максимовића у Примери ове сезоне, а укупно други првенствени гол у каријери на Пиринејима која је ушла у трећи сезону. Максимовићу голови нису јача страна, углавном је заслужан за деструкцију игре противничког тима, али је вечерас испољио њух да се нађе на правом месту и обрадује свој тим.   

Хетафе је тако само искористио ситуацију која му се отворила на овом мечу, а после неколико грешака домаћих фудбалера. Повели су играчи Реал Сосиједада већ после пет минута поготком Микела Мерина и то главом на центаршут Портуа. Ипак, проблеми за Сосиједад су насатали у 53. минуту након што је Дијего Љоренте добио други жути картон што је био знак гостима да крену у напад.

Тај поклон Хетафе је искористио, преко Мате у 69. такође главом дошао до изједначења и најавио оно што се десило касније. А то је првенац Максимовића у 89. минуту.  

одиграно у недељу

Мајорка - Еспањол 2:0 (1:0)
/Будимир 37', Салва Севиља 73'/

Селта - Билбао 1:0 (0:0)
/Аспас 74'/

Ваљадолид - Атлетико Мадрид 0:0

Сосиједад - Хетафе 1:2 (1:0)
/Микел Мерино 5' - Мата 69', Максимовић 89'/

Барселона - Севиља 4:0 (3:0)
/Суарез 27', Видал 32', Дембеле 35', Меси 78'/

одиграно у суботу

Леганес - Леванте 1:2 (0:1)
/Брајтвајт 76 - Рођер 45+2п, Кампања 49/

Реал Мадрид - Гранада 4:2 (2:0)
/Бензема 2, Азар 45+2, Модрић 60, Родригез 90+2 - Мачис 69п, Дуарте 78/

Валенсија - Алавес 2:1 (1:0)
/Гомез 27, Парехо 83п - Перез 89/

Осасуна - Виљареал 2:1 (0:1)
/Ронкаља 46, Ћими Авиља 79 - Торес 5/

петак

Бетис - Еибар 1:1 (0:1)
/Морон 66 - Орељана 34п/

Табела: Реал 18, Барселона 16, Атлетико 15, Гранада 14, Сосиједад 13, Севиља 13, Билбао 12, Валенсија 12, Виљареал 11, Леванте 11, Осасуна 11, Хетафе 10, Ваљадолид 10, Еибар 9, Селта 9, Бетис 9, Алавес 8, Мајорка 7, Еспањол 5, Леганес 2.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар