ŠPA: Barselona prati Real! Ništa od "derbija" - 4:0!

Katalonci demonstrirali moć u duelu protiv Sevilje.  Seviljno gubilište Kamp Nou: Makazice Suareza, majstorija pa glupost Dembelea i novi slobodnjak iz snova Lea Mesija! Ubedljiv trijumf Katalonaca od 4:0.

Fudbal 07.10.2019 | 09:54
ŠPA: Barselona prati Real! Ništa od "derbija" - 4:0!
Posmatrajući snagu gostiju, tradiciju i tabelu, trebalo je to da bude ravnopravnije nego što je izgledalo.

Barselona - Sevilja 4:0 (3:0)

Moćna Barsa ubedljivo je u nedelju kod kuće savladala goste iz Andaluzije i popela se na drugo mesto tabele, sa dva boda zaostatka za liderom - Realom.

U borbi rivala neravnopravne snage, domaći su poveli u 27. minutu "majazicama" Luisa Suareza, a prednost je udvostručio Arturo Vidal u 32, na odličnu "dubinsku" loptu Artura.

Tri minuta kasnije, treći gol postigao je Osman Dembele, prelako se prošetavši kroz slomljenu odbranu gostiju, a konačan rezultat postavio je, naravno, Lionel Mesi, "lepoticom" iz slobodnog udarca u 78. minutu.

Maksimović odlučio na Anoeti!Srpski vezista Nemanja Maksimović doneo je pobedu Hetafeu na stadionu Real Sosijedada, golom za konačnih 1:2 u 89. minutu. Šutirao je precizno sa ivice kaznenog prostora. To je njegov prvi gol ove sezone, a drugi za Hetafe.

Barselona je utakmicu završila sa devetoricom igrača, pošto je Ronald Arauho dobio crveni karton u 87. minutu zbog povlačenja rivala braneći svog gola, a Dembele je isključen u 88 zbog prigovora

Barselona je posle treće uzastopne pobede, ukupno pete u prvenstvu, druga na tabeli sa 16 bodova, dva manje od Real Madrida.

Sevilja je pretrpela treći poraz u poslednje četiri utakmice i šesta je na tabeli sa 13 bodova.

Odavno su okršaji Barse i Sevilje postali derbiji samo na papiru. Andalužani ispuste bodove čim krenu ka severu Španije, a sledeće godine će tačno decenija od njihovog poslednjeg prvenstvenog trijumfa na Nou Kampu. Slična sudbina zadesila ih je i večeras gde su poraženi u prvih 45 minuta. Devet pobeda i remi učinak je Sevilje na terenu šampiona i ništa nisu mogli protiv raspoloženog rivala.

Barse je dominirala od samog početka, ali se na rpvi pogodak čekalo dobrih pola sata. A onda majstorija Luisa Suareza koji se pretplatio na spektakularne golove u poslednje vreme. Sjajno je Urugvajac uhvatio makazice u 27. minutu na centaršut Semeda i naterao čitav stadion da mu se ponovo pokloni kao protiv Intera pre nekoliko dana posle one golčine sa 18 metara.

Samo pet minuta posle tog gola do pogotka je stigao i Arturo Vidal. Dobro se Čileanac ubacio na centaršut Artura i izblizine matirao golmana Vačlika koji ništa nije mogao ni kod trećeg gola Barse koji je u 35. postigao Usman Dembele. Do prvenca u novoj sezoni francuski napadač je stigao posle sjajnog prodora pri kojem je "izlomio kičmu" čuvaru i plasirao loptu za lakih i velikih 3:0.

Probala je Sevilja početkom drugog poluvremena da se otvori, nekoliko puta je i zapretila Ter Štegenu, ali bez mogućnosti da ga konkretno ugrozi. Najbliži golu bili su u 49. minutu kada je Luk de Jong pogodio stativu, ali posle toga nisu prelazili na neprijateljsku teritoriju.

Najlepši detalj u nastavku bio je četvrti pogodak Barselone koji je postigao Leo Mesi i to u svom stilu iz slobodnog udarca. Još jedna prava minijatura Argentinca, a Sevilja je drugi tim kojem je dao najviše golova iz slobodnih udaraca u karijeri. Espanjolu je do sada dao šest, Andalužanima pet... 

Mrlju na trijumf Barselone stavila su dva isključenja domaćih fudbalera u samoj završnici i to Usmana Dembelea (zbog nesportskog ponašanja) i Ronalda Arauha zbog rušenja protivnika u izglednoj prilici. Zanimljivo, mladi štoper je na terenu proveo samo 15 minuta nakon što je u 73. zamenio Todiboa. 

Ko kaže da on ne zna da da gol? Maksin prvenac za potop Anoete! Važan trijumf Hetafea nad Real Sosijedadom - 2:1.

Nije Hetafe otvorio sezonu kako su se nadali u predgrađu Madrida, ali uoči odlaska na reprezentativnu pauzu imaju čemu da se raduju na čuvenom Koloseumu.

Raduju se trijumfu nad Real Sosijedadom, nad jednim od najboljih timova u Primeri koji su savladali na njegovoj Anoeti sa 2:1, istina i sa igračem više, ali zahvaljujući spretnom Srbinu Nemanji Maksimoviću. Zlatni Orlić sa Novog Zelanda i potonji seniorski reprezentativac ukrasio je trijumf svog tima nad odličnim timom iz Baksije pogotkom u 89. minutu.

To je bio prvenac Maksimovića u Primeri ove sezone, a ukupno drugi prvenstveni gol u karijeri na Pirinejima koja je ušla u treći sezonu. Maksimoviću golovi nisu jača strana, uglavnom je zaslužan za destrukciju igre protivničkog tima, ali je večeras ispoljio njuh da se nađe na pravom mestu i obraduje svoj tim.   

Hetafe je tako samo iskoristio situaciju koja mu se otvorila na ovom meču, a posle nekoliko grešaka domaćih fudbalera. Poveli su igrači Real Sosijedada već posle pet minuta pogotkom Mikela Merina i to glavom na centaršut Portua. Ipak, problemi za Sosijedad su nasatali u 53. minutu nakon što je Dijego Ljorente dobio drugi žuti karton što je bio znak gostima da krenu u napad.

Taj poklon Hetafe je iskoristio, preko Mate u 69. takođe glavom došao do izjednačenja i najavio ono što se desilo kasnije. A to je prvenac Maksimovića u 89. minutu.  

odigrano u nedelju

Majorka - Espanjol 2:0 (1:0)
/Budimir 37', Salva Sevilja 73'/

Selta - Bilbao 1:0 (0:0)
/Aspas 74'/

Valjadolid - Atletiko Madrid 0:0

Sosijedad - Hetafe 1:2 (1:0)
/Mikel Merino 5' - Mata 69', Maksimović 89'/

Barselona - Sevilja 4:0 (3:0)
/Suarez 27', Vidal 32', Dembele 35', Mesi 78'/

odigrano u subotu

Leganes - Levante 1:2 (0:1)
/Brajtvajt 76 - Rođer 45+2p, Kampanja 49/

Real Madrid - Granada 4:2 (2:0)
/Benzema 2, Azar 45+2, Modrić 60, Rodrigez 90+2 - Mačis 69p, Duarte 78/

Valensija - Alaves 2:1 (1:0)
/Gomez 27, Pareho 83p - Perez 89/

Osasuna - Viljareal 2:1 (0:1)
/Ronkalja 46, Ćimi Avilja 79 - Tores 5/

petak

Betis - Eibar 1:1 (0:1)
/Moron 66 - Oreljana 34p/

Tabela: Real 18, Barselona 16, Atletiko 15, Granada 14, Sosijedad 13, Sevilja 13, Bilbao 12, Valensija 12, Viljareal 11, Levante 11, Osasuna 11, Hetafe 10, Valjadolid 10, Eibar 9, Selta 9, Betis 9, Alaves 8, Majorka 7, Espanjol 5, Leganes 2.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar