ПЛ: Агонија се наставља - Јунајтед поражен у Њукаслу!

Фудбалери Њукасла савладали су екипу Манчестер јунајтеда са 1:0 (0:0), у последњем мечу 8. кола Премијер лиге.  Манчестер јунајтед тоне у доњи део табеле: Пораз и од претпоследњег! Екипа Оле Гунара Солскјера доживела још један неуспех.  Агонија Манчестер Јунајтеда се наставља: Првенац из снова младог Лонгстафа.  Нови пораз Црвених ђавола у Њукаслу (1:0) и проблеми за Солскјера.

Фудбал 07.10.2019 | 08:38
ПЛ: Агонија се наставља - Јунајтед поражен у Њукаслу!
"Свраке" је до друге победе у сезони предводио дебитант Шон Лонгстаф, који је једини погодак на мечу постигао у 72. минуту, након повратне лопте Виљемса.

Гости су у последњих седам утакмица тријумфовали само једном, а све више се спекулише о евентуалном отказу шефу стручног штаба Оле Гунару Солскјеру.

Имали су "црвени ђаволи" већи посед лопте, али је Њукасл био тај који је створио више прилика.

Управо је Лонгстаф био главни актер највеће шансе домаћих у првом полувремену, али је његов ударац у 29. минуту завршио на пречки.

Јунајтед је једину прилику вредну спомена направио у 45. минуту, али је Хари Мегвајер био непрецизан.

Њукасл је овим тријумфом успео да побегне из опасне зоне, док се посрнули великан из Манчестера налази на 12. позицији са само девет освојених бодова.

У наредном колу "свраке" гостују Челсију, док је пред Јунајтедом нови велики изазов - дерби са Ливерпулом на Олд Трафорду.

Јако тежак период енглеског гиганта.

На гостовању претпоследњој екипи табеле, екипа Оле Гунар Солксјера доживела је пораз којим је склизнула на 12. позицију табеле.

Њукасл - Манчестер јунајтед 1:0 (0:0)

Голом младог везисте Метјуа Лонгстафа у 72. минуту, ударцем са око 20 метара, "свраке" су оствариле тријумф којим су се извукле из зоне испадања и "привукле" Јунајтед доњем дому.

Уочи октобарске паузе због утакмица репрезентација, "црвени ђаволи" су два бода испред зоне која води у Чемпионшип, а пет поена иза Лестера, Кристал Паласа и Челсија, који су на деоби од четврте до шесте позиције.

Са само девет освојених поена у уводних осам кола, Јунајтед је остварио најнеуспешнији старт сезоне још од сезоне 1989/90.

"Црвени ђаволи" завршили су тада сезону на 13. месту табеле, што је довољан разлог за бригу навијача на Олд Трафорду. Њих подједнако боли податак да је Солскјеров тим последњу победу у гостима остварио у марту - против Пари Сен Жермена.

Настављају се нагомилани проблеми Манчестер Јунајтеда, а нови пораз против једног од најлошијих тимова у лиги Њукасла од 1:0 још више ће продубити кризу на Олд Трафорду. Није тајна да су на Театру снова кивни на менаџера Солскјера, а нови пораз само ће појачати притисак на Норвежанина јер неуспеси не могу да се трпе у недоглед. Кад се трпе, онда порази постају свакодневница и ту великани почињу да пропадају. Као рецимо Милан или ХСВ...

Што се тиче гостовања на северу Енглеске Јунајтед и није заслужио ништа више од пораза. Џелат великана био је млађи брат момка којег су целог лета јурили Метју Лонгстаф (тражили су Шејна), риђокоси везиста који је мајсторски распалио по лопти у 72. минуту и поцепао мрежу Давида Де Хее за велико славље Њукасла, друго везано у две сезоне.

Ово је уједно и дебитантски погодак 19-годишњег везисте у првом наступу у Премијер лиги па нема сумње да ће му бити велики замајац за наставак каријере.

Надигран је Манчестер Јунајтед вечерас био у већем делу утакмице, а право је чудо како Свраке нису повеле у првом полувремену када су најбољи појединац Лонгстаф и Мигел Алмирон имали сјајне шансе да матирају голмана гостију. Најбољу прилику за госте пропустио је Хари Мегвајер после корнера Ешлија Јанга у финишу првог полувремена и то је био један од ретких вредних детаља из игре гостију са овог меча.

Више нису ни могли, посебно јер их је стари тренерски лисац Стив Брус прочитао и сјајном дефанзивном поставком тотално неутралисао.

Пораз на Сент Џејмс Парку оставља Манчестер Јунајтед на далеком 12. месту са чак 15 бодова мање у односу на лидера и највећег ривала из Ливерпула. Без обзира на "транизцију", мало ко се надао оваквом распаду и краху Црвених ђавола у раној фази сезоне...

Премијер лига, осмо коло:

недеља:

Манчестер сити – Вулверхемптон 0:2 (0:0)
(Траоре 80, 94)

Саутемптон – Челси 1:4 (1:3)
(Ингс 30 -- Ејбрахам 17, Маунт 24, Канте 40, Батшуаи 89)

Арсенал – Борнмут 1:0 (1:0)
(Луиз 9)

Њукасл – Манчестер јунајтед 1:0 (0:0)
(Лонгстаф 72)

субота:

Вест Хем – Кристал Палас 1:2 (0:0)
Алер 54 – Ван Анхолт 63, Ају 87

Барнли – Евертон 1:0 (0:0)
Хендрик 72

Норич – Астон Вила 1:5 (0:2)
Дрмић 88 – Весли 14, 30, Грелиш 49, Хуриане 61, Даглас Луиз 83

Ливерпул – Лестер 2:1 (1:0)
Мане 40, Милнер 90+5п – Медисон 80

Брајтон – Тотенхем 3:0 (2:0)
Мопај 3, Коноли 32, 65

Табела: Ливерпул 24, Сити 16, Арсенал 15 Лестер 14, Челси 14, Кристал Палас 14, Вест Хем 12, Барнли 12, Тотенхем 11, Борнмут 11, Вулверхемптон 10, Јунајтед 9, Брајтон 9, Шефилд јунајтед 9, Астон Вила 8, Њукасл 8, Саутемптон 7, Евертон 7, Норич 6, Вотфорд 2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар