PL: Agonija se nastavlja - Junajted poražen u Njukaslu!

Fudbaleri Njukasla savladali su ekipu Mančester junajteda sa 1:0 (0:0), u poslednjem meču 8. kola Premijer lige.  Mančester junajted tone u donji deo tabele: Poraz i od pretposlednjeg! Ekipa Ole Gunara Solskjera doživela još jedan neuspeh.  Agonija Mančester Junajteda se nastavlja: Prvenac iz snova mladog Longstafa.  Novi poraz Crvenih đavola u Njukaslu (1:0) i problemi za Solskjera.

Fudbal 07.10.2019 | 08:38
PL: Agonija se nastavlja - Junajted poražen u Njukaslu!
"Svrake" je do druge pobede u sezoni predvodio debitant Šon Longstaf, koji je jedini pogodak na meču postigao u 72. minutu, nakon povratne lopte Viljemsa.

Gosti su u poslednjih sedam utakmica trijumfovali samo jednom, a sve više se spekuliše o eventualnom otkazu šefu stručnog štaba Ole Gunaru Solskjeru.

Imali su "crveni đavoli" veći posed lopte, ali je Njukasl bio taj koji je stvorio više prilika.

Upravo je Longstaf bio glavni akter najveće šanse domaćih u prvom poluvremenu, ali je njegov udarac u 29. minutu završio na prečki.

Junajted je jedinu priliku vrednu spomena napravio u 45. minutu, ali je Hari Megvajer bio neprecizan.

Njukasl je ovim trijumfom uspeo da pobegne iz opasne zone, dok se posrnuli velikan iz Mančestera nalazi na 12. poziciji sa samo devet osvojenih bodova.

U narednom kolu "svrake" gostuju Čelsiju, dok je pred Junajtedom novi veliki izazov - derbi sa Liverpulom na Old Trafordu.

Jako težak period engleskog giganta.

Na gostovanju pretposlednjoj ekipi tabele, ekipa Ole Gunar Solksjera doživela je poraz kojim je skliznula na 12. poziciju tabele.

Njukasl - Mančester junajted 1:0 (0:0)

Golom mladog veziste Metjua Longstafa u 72. minutu, udarcem sa oko 20 metara, "svrake" su ostvarile trijumf kojim su se izvukle iz zone ispadanja i "privukle" Junajted donjem domu.

Uoči oktobarske pauze zbog utakmica reprezentacija, "crveni đavoli" su dva boda ispred zone koja vodi u Čempionšip, a pet poena iza Lestera, Kristal Palasa i Čelsija, koji su na deobi od četvrte do šeste pozicije.

Sa samo devet osvojenih poena u uvodnih osam kola, Junajted je ostvario najneuspešniji start sezone još od sezone 1989/90.

"Crveni đavoli" završili su tada sezonu na 13. mestu tabele, što je dovoljan razlog za brigu navijača na Old Trafordu. Njih podjednako boli podatak da je Solskjerov tim poslednju pobedu u gostima ostvario u martu - protiv Pari Sen Žermena.

Nastavljaju se nagomilani problemi Mančester Junajteda, a novi poraz protiv jednog od najlošijih timova u ligi Njukasla od 1:0 još više će produbiti krizu na Old Trafordu. Nije tajna da su na Teatru snova kivni na menadžera Solskjera, a novi poraz samo će pojačati pritisak na Norvežanina jer neuspesi ne mogu da se trpe u nedogled. Kad se trpe, onda porazi postaju svakodnevnica i tu velikani počinju da propadaju. Kao recimo Milan ili HSV...

Što se tiče gostovanja na severu Engleske Junajted i nije zaslužio ništa više od poraza. Dželat velikana bio je mlađi brat momka kojeg su celog leta jurili Metju Longstaf (tražili su Šejna), riđokosi vezista koji je majstorski raspalio po lopti u 72. minutu i pocepao mrežu Davida De Hee za veliko slavlje Njukasla, drugo vezano u dve sezone.

Ovo je ujedno i debitantski pogodak 19-godišnjeg veziste u prvom nastupu u Premijer ligi pa nema sumnje da će mu biti veliki zamajac za nastavak karijere.

Nadigran je Mančester Junajted večeras bio u većem delu utakmice, a pravo je čudo kako Svrake nisu povele u prvom poluvremenu kada su najbolji pojedinac Longstaf i Migel Almiron imali sjajne šanse da matiraju golmana gostiju. Najbolju priliku za goste propustio je Hari Megvajer posle kornera Ešlija Janga u finišu prvog poluvremena i to je bio jedan od retkih vrednih detalja iz igre gostiju sa ovog meča.

Više nisu ni mogli, posebno jer ih je stari trenerski lisac Stiv Brus pročitao i sjajnom defanzivnom postavkom totalno neutralisao.

Poraz na Sent Džejms Parku ostavlja Mančester Junajted na dalekom 12. mestu sa čak 15 bodova manje u odnosu na lidera i najvećeg rivala iz Liverpula. Bez obzira na "tranizciju", malo ko se nadao ovakvom raspadu i krahu Crvenih đavola u ranoj fazi sezone...

Premijer liga, osmo kolo:

nedelja:

Mančester siti – Vulverhempton 0:2 (0:0)
(Traore 80, 94)

Sautempton – Čelsi 1:4 (1:3)
(Ings 30 -- Ejbraham 17, Maunt 24, Kante 40, Batšuai 89)

Arsenal – Bornmut 1:0 (1:0)
(Luiz 9)

Njukasl – Mančester junajted 1:0 (0:0)
(Longstaf 72)

subota:

Vest Hem – Kristal Palas 1:2 (0:0)
Aler 54 – Van Anholt 63, Aju 87

Barnli – Everton 1:0 (0:0)
Hendrik 72

Norič – Aston Vila 1:5 (0:2)
Drmić 88 – Vesli 14, 30, Greliš 49, Huriane 61, Daglas Luiz 83

Liverpul – Lester 2:1 (1:0)
Mane 40, Milner 90+5p – Medison 80

Brajton – Totenhem 3:0 (2:0)
Mopaj 3, Konoli 32, 65

Tabela: Liverpul 24, Siti 16, Arsenal 15 Lester 14, Čelsi 14, Kristal Palas 14, Vest Hem 12, Barnli 12, Totenhem 11, Bornmut 11, Vulverhempton 10, Junajted 9, Brajton 9, Šefild junajted 9, Aston Vila 8, Njukasl 8, Sautempton 7, Everton 7, Norič 6, Votford 2.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar