ПЛ БиХ: Борац разбио Жељу!

Надмоћни Борац декласирао Жељу на Градском! Сјајна представа Бањалучана у дербију 12. кола Премијер лиге БиХ. Саша Кајкут, Марко Мирић и Марко Јовановић погађали за убједљив тријумф пред одлазак на репрезентативну паузу.

Фудбал 07.10.2019 | 08:00
ПЛ БиХ: Борац разбио Жељу!
Сјајна партија Борца и убједљив тријумф против Жељезничара 3:0 на Градском стадиону у Бањалуци.

Екипа Бранислава Крунића одиграла је можда и најбољи меч у досадашњем дијелу првенства, потпуно надиграла чету Амара Осима и головима Саше Кајкута, Марка Мирића и Марка Јовановића уписала више него убједљив тријумф против екипе која је до овог кола била једина непоражена у лиги, те у сјајном расположењу дочекује предстојећу репрезентативну паузу.

БОРАЦ - ЖЕЉЕЗНИЧАР 3:0 (1:0)
/Кајкут 9, Мирић 85, Јовановић 90+1/

Борбено су играли Борца ушли у сусрет од првог минута и стигли до раног вођства.

Феноменални Стојан Врањеш послао је изузетно прецизан пас према Кајкуту, који је кренуо ка голу Ерића, те са 20-ак метара ефектно завршио контранапад домаћих.

Услиједио је период игре у којем је Жељезничар имао теренску иницијативу, али до одласка на одмор гости из Сарајева нису нити једном успјели запријетити голу Младена Лучића.

Сјајни Стојан Врањеш, најбољи стријелац Борца ове сезоне, вечерас није успио да се упише у стријелце, али је забиљежио двије маестралне асистенције.

Није Жељезничар вечерас личио на екипу која је на претходних 11 првенствених мечева забиљежила шест побједа и пет ремија, те у досадашњем току првенства примила само 10 погодака.

Покушавали су "плави" доћи до изједначења, држали лопту у свом посједу, али никако нису успјели пронаћи пукотину у посљедњој линији Борца.

Искористили су то домаћи и пет минута прије краја постигли и други гол.

Свега пар тренутака након што је ушао у игру, Марко Мирић нашао се у одличној позицији, након још једне феноменалне асистенције Врањеша, те постигао првенац у "црвено-плавом" дресу.

Тада је многобројна публика на Градском стадиону већ могла почети да слави, а када је Марко Јовановић у првом минуту надокнаде погодио за високих 3:0, изазвао је ерупцију одушевљења пред око 6.500 гледалаца.

Претходно је Срђан Вујаклија, која је након другог гола замијенио одличног Сашу Кајкута, био у прилици да постигне гол, али је одбрана Жељезничара успјела да интервенише, па је Ерић послао лопту у корнер. Ипак, након тог прекида постављен је коначан резултат.

Борац је тако пред одлазак на репрезентативну паузу стигао до 18. бода, те је прешао у горњи дио табеле, док Жељезничар послије првог неуспјеха у сезони заузима треће мјесто са 23 бода, једним мање од првопласираног двојца Тузла сити - Сарајево.

БОРАЦ: Лучић, Радуловић (89. Босанчић), Јовановић, Кајкут (86. Вујаклија), Црнов (82. Мирић), Ћосић, Милутиновић, Дујаковић, Врањеш, Јаничић, Зиљкић. Тренер: Бранислав Крунић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Ерић, Стевановић, Павић, Крпић (64. Штилић), Рамовић (74. Зајмовић), Е. Зец, Алиспахић, Садиковић, Бојо, Османковић (46. Веселиновић), Сиповић. Тренер: Амар Осим.

Младост испустила 2:0 и ремизирала са "рођенима"! Младост је након првог полувремена водила са 2:0, али је у финишу спашавала и успјела спасити макар бод.

Младост из Добоја код Какња у 12. колу БХТ Премијер лиге ремизирала је на свом терену против мостарског Вележа резултатом 2:2 (2:0).

Младост је након првог полувремена водила с 2:0, али је у финишу спашавала и успјела спасити макар бод.

Домаћи су у водство стигли у моментима када је теренску иницијативу имао Вележ.

Након корнера у 15. минути, лопту је на око 20 метара од гостујућег гола захватио те из волеја шутирао Маттхиас Фанимо и погодио за 1:0. Претходно је голман Аднан Бобић био одбранио добар шут управо Фанима те скренуо лопту у корнер, из којег су домаћини и повели.

Домаћини су на 2:0 повисили у 28. минути, када је прецизан био Амер Хирош.

Вележ је у 38. минути запријетио преко Убиртана Брандаоа, чији је шут голман Емил Велић скренуо у корнер. Велић је у корнер скренуо шут Брандаоа и у 41. минути па се на одмор отишло при резултату 2:0 за Младост.

Вележ је головима Брандаоа у финишу другог полувремена успио поравнати. Брандао је смањио у 84. минути на 2:1, а у 89. минути поставио и коначних 2:2.

''Могу само бити задовољан резултатом, јер смо губили с 0:2. Прво полувријеме нисмо, практично, ни постојали на терену. Јесмо ми играли, али смо гријешили'', казао је тренер Вележа Феђа Дудић, који је додао како су домаћини, практично, из два уласка у шеснаестерац постигли и два гола.

Он је напоменуо како су се домаћини одлучили на одуговлачење игре те чување резултата, што им се, како је казао, ''обило о главу''.

''Да су тежили играти, можда би нас и побиједили. Ми можемо бити задовољни резултатом, а из свега ћемо извући поуку.Одморит ћемо се у паузи и спремно дочекати дерби против Зрињског, за који се живи'', казао је Дудић.

Младост је у 1. колу славила код Вележа у Врапчићима с 3:1, када је тренер мостарске екипе био њихов саданашњи тренер Ибро Рахимић, који је на прес-конференцију након утакмице послао свог помоћника Елведина Бегановића.

''Слажем се с колегом да смо играли два различита полувремена,ми смо били бољи у првом, они у другом.Мислим да су обје екипе данас заслужиле по бод, али да је и једна и друга екипа побиједила, не би било незаслужено'', казао је Бегановић.

Бегановић је истакао како још ништа није изгубљено и да, упркос томе што су претпосљедњи те имају само девет бодова, настављају борбу за опстанак.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ - 12. КОЛО:

Младост - Вележ 2:2 (2:0)
/Фанимо 16, Хирош 29 - Брандао 84, 89/

Борац - Жељезничар 3:0 (1:0)
/Кајкут 9, Мирић 85, Јовановић 90+1/

Одиграно у суботу:

Челик - Широки Бријег 2:0 (0:0)
/Махмутовић 83, 90+1/

Радник - Слобода 3:2 (2:2)
/Бегановић 21 а.г., Мекић 35, Карић 71 - Смајић, Пршеш 42 пен/

Тузла сити - Звијезда 09 3:0 (0:0)
/Рамић 53, Станишић 59 а.г., Бурић 72/

Зрињски - Сарајево 0:0

ТАБЕЛА: Тузла сити 24, Сарајево 24, Жељезничар 23, Радник 21, Зрињски 20, Челик 16, Борац 18, Широки Бријег 14, Слобода 13, Вележ 12, Младост (-1) 9, Звијезда 09 3.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар