Ђинђићев убица не излази раније на слободу

Бившем припаднику земунског клана, Душану Крсмановићу (41), који је један од оптужених за убиство премијера Зорана Ђинђића, одбијен је захтјев да га пусте раније на слободу.

Србија 06.10.2019 | 21:11
Ђинђићев убица не излази раније на слободу
Крсмановић, је осуђен на 20 година затвора, поднио је захтјев да га пусте раније на слободу јер је издржао двије трећине казне, али је његова молба одбијена.

Подсјетимо, он је ухапшен у акцији “Сабља”, једини је који је на суђењу изразио кајање, али не због убиства премијера Ђинђића, већ, како је сам изјавио “свега што га је довело у ситуацију у којој се нашао”. Због тог “признања” стизале су му пријетње, због којих се и налази у затвору у Сремској Митровици, а не у Пожаревцу гдје су сви остали. Он је првостепеном пресудом био осуђен на 30 година затвора, али му је одлуком Апелационог суда казна смањена на 20 година.

Крсмановић је 2008. године признао у жалби Врховном суду да је учествовао у атентату на премијера Србије Зорана Ђинђића, затраживши од суда да му ублажи првостепену пресуду и “пружи још једну шансу”. 

– Признао сам и нисам штедио ни себе ни друге. Не желим да се браним тиме да сам невин. Осјећам се кривим и суд ме исправно огласио кривим, али казна није примјерено одмјерена. Не тражим ни поновно суђење нити укидање пресуде – навео је Крсмановић у писаној жалби, коју је прочитао судија извјестилац Зоран Савић.

Он је поновио да су сва убиства која се стављају на терет земунској групи наредили или Спасојевић или свједок сарадник Љубиша Буха Чуме, а да су их извршили свиедоци сарадници Дејан Миленковић Багзи, Љубиша Буха Чуме, Миладин Сувајџић звани Ђура мутави, као и “Мамица, Кум, Сале, Креза и Лимун”.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миромо

06.10.2019 19:58

Неби ни једног убицу пустио а не њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

07.10.2019 08:41

Како је онда убица Давида па Круница Кнезевица како да су они на слободи.

Name

Ре

07.10.2019 09:30

Ови сто леже у затвору немају благе везе.што нико не испита Чеду јовановица дрогераса који има умешане прсте ко и у слуцају вађења органа на косову.истина је спора ал долази полако.засто сада траже породице зртава да чеду стрпају у затвор, није дјабе.