Đinđićev ubica ne izlazi ranije na slobodu

Bivšem pripadniku zemunskog klana, Dušanu Krsmanoviću (41), koji je jedan od optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića, odbijen je zahtjev da ga puste ranije na slobodu.

Srbija 06.10.2019 | 21:11
Đinđićev ubica ne izlazi ranije na slobodu
Krsmanović, je osuđen na 20 godina zatvora, podnio je zahtjev da ga puste ranije na slobodu jer je izdržao dvije trećine kazne, ali je njegova molba odbijena.

Podsjetimo, on je uhapšen u akciji “Sablja”, jedini je koji je na suđenju izrazio kajanje, ali ne zbog ubistva premijera Đinđića, već, kako je sam izjavio “svega što ga je dovelo u situaciju u kojoj se našao”. Zbog tog “priznanja” stizale su mu prijetnje, zbog kojih se i nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a ne u Požarevcu gdje su svi ostali. On je prvostepenom presudom bio osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je odlukom Apelacionog suda kazna smanjena na 20 godina.

Krsmanović je 2008. godine priznao u žalbi Vrhovnom sudu da je učestvovao u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, zatraživši od suda da mu ublaži prvostepenu presudu i “pruži još jednu šansu”. 

– Priznao sam i nisam štedio ni sebe ni druge. Ne želim da se branim time da sam nevin. Osjećam se krivim i sud me ispravno oglasio krivim, ali kazna nije primjereno odmjerena. Ne tražim ni ponovno suđenje niti ukidanje presude – naveo je Krsmanović u pisanoj žalbi, koju je pročitao sudija izvjestilac Zoran Savić.

On je ponovio da su sva ubistva koja se stavljaju na teret zemunskoj grupi naredili ili Spasojević ili svjedok saradnik Ljubiša Buha Čume, a da su ih izvršili sviedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi, Ljubiša Buha Čume, Miladin Suvajdžić zvani Đura mutavi, kao i “Mamica, Kum, Sale, Kreza i Limun”.

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miromo

06.10.2019 19:58

Nebi ni jednog ubicu pustio a ne njega

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

07.10.2019 08:41

Kako je onda ubica Davida pa Krunica Knezevica kako da su oni na slobodi.

Name

Re

07.10.2019 09:30

Ovi sto leže u zatvoru nemaju blage veze.što niko ne ispita Čedu jovanovica drogerasa koji ima umešane prste ko i u slucaju vađenja organa na kosovu.istina je spora al dolazi polako.zasto sada traže porodice zrtava da čedu strpaju u zatvor, nije djabe.