Олимпијакос отпустио тренера!

Црвено-бели одмах пресекли! Пирејци нису чекали да сезона одмакне. . .

Кошарка 07.10.2019 | 12:07
Олимпијакос отпустио тренера!
Већ после првог неуспеха у Евролиги, челници Олимпијакоса донели су одлуку да промене тренера.

Амерички стручњак Дејвид Блат (60) припремао је овог лета екипу, али је одлучено да напусти клуб одмах након убедљивог пораза на гостовању Асвелу (82:63), у првом колу најјачег такмичења.

Олимпијакос је озваничио овај растанак, потврдио да је Блат отишао после једне сезоне, уз објашњење да је оваквом епилогу допринео "обесхрабрујући" наступ у Француској.

Америчко-израелски тренер, који је водио и Кливленд Кавалирсе, овог лета је почео своју битку против мултипле склерозе и остаје да се види како ће даље тећи његова велика каријера.

"Тренеру, хвала вам за све што сте пружили екипи", саопштио је Олимпијакос на растанку.

Можда очекивано, можда и не... Али, Олимпијакос се данас званично растао са Дејвидом Блатом и у потрази је за новим тренером. Сарадња је трајала једну сезону...

После слабих игара Олимпијакоса, те после убедљивог пораза од Асвела на старту Евролиге, управа Олимпијакоса је решила да се растане са првим тренером Блатом.

О томе је причао и сам Блат...

"После дугог разговора пуног поштовања, између управе и мене, одлучили смо да је најбоље по обе стране да се растанемо. Време које сам провео у Грчкој је имао своје значење. Захвалан сам људима овде и породици коју сам затекао овде. Не осећам ништа осим поштовања за клуб, за играче, за стручни штаб и уживао сам у раду са вама. Желим вам све најбоље", рекао је Блат.

Кестутис Кемзура ће бити вршлилац дужности на клупи Олимпијакоса на следећој утакмици црвено-белих из Пиреја против Валенсије.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар