Olimpijakos otpustio trenera!

Crveno-beli odmah presekli! Pirejci nisu čekali da sezona odmakne. . .

Košarka 07.10.2019 | 12:07
Olimpijakos otpustio trenera!
Već posle prvog neuspeha u Evroligi, čelnici Olimpijakosa doneli su odluku da promene trenera.

Američki stručnjak Dejvid Blat (60) pripremao je ovog leta ekipu, ali je odlučeno da napusti klub odmah nakon ubedljivog poraza na gostovanju Asvelu (82:63), u prvom kolu najjačeg takmičenja.

Olimpijakos je ozvaničio ovaj rastanak, potvrdio da je Blat otišao posle jedne sezone, uz objašnjenje da je ovakvom epilogu doprineo "obeshrabrujući" nastup u Francuskoj.

Američko-izraelski trener, koji je vodio i Klivlend Kavalirse, ovog leta je počeo svoju bitku protiv multiple skleroze i ostaje da se vidi kako će dalje teći njegova velika karijera.

"Treneru, hvala vam za sve što ste pružili ekipi", saopštio je Olimpijakos na rastanku.

Možda očekivano, možda i ne... Ali, Olimpijakos se danas zvanično rastao sa Dejvidom Blatom i u potrazi je za novim trenerom. Saradnja je trajala jednu sezonu...

Posle slabih igara Olimpijakosa, te posle ubedljivog poraza od Asvela na startu Evrolige, uprava Olimpijakosa je rešila da se rastane sa prvim trenerom Blatom.

O tome je pričao i sam Blat...

"Posle dugog razgovora punog poštovanja, između uprave i mene, odlučili smo da je najbolje po obe strane da se rastanemo. Vreme koje sam proveo u Grčkoj je imao svoje značenje. Zahvalan sam ljudima ovde i porodici koju sam zatekao ovde. Ne osećam ništa osim poštovanja za klub, za igrače, za stručni štab i uživao sam u radu sa vama. Želim vam sve najbolje", rekao je Blat.

Kestutis Kemzura će biti vršlilac dužnosti na klupi Olimpijakosa na sledećoj utakmici crveno-belih iz Pireja protiv Valensije.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar