Сјеверна Кореја неће преговарати са Вашингтоном

Сјеверна Кореја саопштила је данас да неће поново преговарати са САД док Вашингтон не одустане од "непријатељске политике" према Пјонгјангу.

Свијет 06.10.2019 | 15:54
Сјеверна Кореја неће преговарати са Вашингтоном
Министарство спољних послова Сјеверне Кореје оптужило је САД да покушавају да обмане јавно мњење и да шире "потпуно неосновану причу да су обје стране отворене за поновни састанак", преноси АП.

Претходно је, наиме, Стејт департмент саопштио да су двијее делегације у Стокхолму имале "добре разговоре", иако је сјевернокорејски преговарач објавио да су нуклеарни преговори на радном нивоу између Сјеверне Кореје и САД у Стокхолму прекинути.

У саопштењу сјевернокорејског министарства наводи се да су преговори у Стокхолму показали да "они немају политичку вољу да побољшају односе Сјеверне Кореје и САД и да могу да злоупотребе билатералне односе" за сопствене интересе.

Сјевернокорејско министарство додаје да политика САД "пријети безбједности" Сјеверне Кореје и отежава права на постојање и развој њеног народа.

Портпарол Стејт департмента Морган Ортагус навео је у саопштењу да ранији коментари сјевернокорејске делегације "нису одраз садржаја или духа разговора који су трајали осам и по сати".

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар