Sjeverna Koreja neće pregovarati sa Vašingtonom

Sjeverna Koreja saopštila je danas da neće ponovo pregovarati sa SAD dok Vašington ne odustane od "neprijateljske politike" prema Pjongjangu.

Svijet 06.10.2019 | 15:54
Sjeverna Koreja neće pregovarati sa Vašingtonom
Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Koreje optužilo je SAD da pokušavaju da obmane javno mnjenje i da šire "potpuno neosnovanu priču da su obje strane otvorene za ponovni sastanak", prenosi AP.

Prethodno je, naime, Stejt department saopštio da su dvijee delegacije u Stokholmu imale "dobre razgovore", iako je sjevernokorejski pregovarač objavio da su nuklearni pregovori na radnom nivou između Sjeverne Koreje i SAD u Stokholmu prekinuti.

U saopštenju sjevernokorejskog ministarstva navodi se da su pregovori u Stokholmu pokazali da "oni nemaju političku volju da poboljšaju odnose Sjeverne Koreje i SAD i da mogu da zloupotrebe bilateralne odnose" za sopstvene interese.

Sjevernokorejsko ministarstvo dodaje da politika SAD "prijeti bezbjednosti" Sjeverne Koreje i otežava prava na postojanje i razvoj njenog naroda.

Portparol Stejt departmenta Morgan Ortagus naveo je u saopštenju da raniji komentari sjevernokorejske delegacije "nisu odraz sadržaja ili duha razgovora koji su trajali osam i po sati".

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar