Ако се пласирамо на ОИ, онда смо ''Деда Мразови''!

Каже селектор златних одбојкаша. . .  Највећи проблем пред квалификациони турнир у Берлину биће мањак тренинга, али селектор истиче да екипа мора да буде јача од свега да не би изостала са смотре светског спорта у Токију.

Остали спортови 06.10.2019 | 23:15
Ако се пласирамо на ОИ, онда смо ''Деда Мразови''!
Слободан Боба Ковач "преко ноћи" је постао омиљени тренер српских љубитеља спорта, тако што је одбојкашку репрезентацију вратио на прави пут након неуспеха на првом квалификационом турниру за Олимпијске игре и одвео је до титуле европског првака.

"Орлови" су на путу до злата остварили неке спектакуларне победе и одушевили нацију као ретко када.

Много се од тада причало и писало о Ковачевим методама, а на ту тему поново је говорио у интервјуу за недељно издање "Спортског журнала".

"Момци су у репрезентацији шест месеци годишње. Ако им је све време затегнут ланац, почиње да се ствара отпор и на крају ће пући, без обзира на то колико је дебео. Морам да балансирам... Као играч сам имао мали праг толеранције, али човек се мења. Да сам такав и као тренер, не би водило никуда".

Александар Атанасијевић рекао је да је селектор толико понављао играчима да су врхунски, да су после неког времена поверовали у то и почели да враћају изгубљено самопоуздање.

На почетку им је поручио...

"Верујем вам. Ви сте за мене шампиони! Можемо да будемо најбољи на ЕП! Наша земља је одбојкашка велесила. Да ли смо први или пети, у врху смо светске одбојке. Неке репрезентације нестају, ми трајемо. Имамо великих проблема, али имају их и остали. Поштујемо друге, али највише ценимо себе. То сам им понављао, постао сам досадан и себи", навео је Ковач.

"Био сам свестан да треба пре свега да их опустим, да не треба да имају сенку прошлости. Тренер сам који до резултата долази радом. Сада рада није могло да буде, имали смо 12-15 тренинга, али ето, успело је. Да ли је то рецепт? Не знам".

Кроз три месеца у Берлину на програму су додатне квалификације за Токио, у којима ће се осам јаких европских селекција борити за само једну олимпијску "визу".

Србија ће прво играти у групи са Бугарском, Холандијом и Француском, коју је у полуфиналу ЕП победила у пет сетова пред њеном публиком.

"Биће нам теже, сви ће нас чекати као европског првака, мораће да се издржи притисак. Био би стварно велики недостатак ове генерације да не оде на ОИ, а за мене као тренера ће те квалификације бити ноћна мора. Ако смо за ЕП имали 15 тренинга, за квалификације ћемо имати пет. Ако је ово злато било чудо, пласманом на ОИ били бисмо Деда Мразови. Надам се да ће играчи после Лиге шампиона и домаћих првенстава бити живи, здрави и у форми", нагласио је Боба Ковач.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар