Ako se plasiramo na OI, onda smo ''Deda Mrazovi''!

Kaže selektor zlatnih odbojkaša. . .  Najveći problem pred kvalifikacioni turnir u Berlinu biće manjak treninga, ali selektor ističe da ekipa mora da bude jača od svega da ne bi izostala sa smotre svetskog sporta u Tokiju.

Ostali sportovi 06.10.2019 | 23:15
Ako se plasiramo na OI, onda smo ''Deda Mrazovi''!
Slobodan Boba Kovač "preko noći" je postao omiljeni trener srpskih ljubitelja sporta, tako što je odbojkašku reprezentaciju vratio na pravi put nakon neuspeha na prvom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i odveo je do titule evropskog prvaka.

"Orlovi" su na putu do zlata ostvarili neke spektakularne pobede i oduševili naciju kao retko kada.

Mnogo se od tada pričalo i pisalo o Kovačevim metodama, a na tu temu ponovo je govorio u intervjuu za nedeljno izdanje "Sportskog žurnala".

"Momci su u reprezentaciji šest meseci godišnje. Ako im je sve vreme zategnut lanac, počinje da se stvara otpor i na kraju će pući, bez obzira na to koliko je debeo. Moram da balansiram... Kao igrač sam imao mali prag tolerancije, ali čovek se menja. Da sam takav i kao trener, ne bi vodilo nikuda".

Aleksandar Atanasijević rekao je da je selektor toliko ponavljao igračima da su vrhunski, da su posle nekog vremena poverovali u to i počeli da vraćaju izgubljeno samopouzdanje.

Na početku im je poručio...

"Verujem vam. Vi ste za mene šampioni! Možemo da budemo najbolji na EP! Naša zemlja je odbojkaška velesila. Da li smo prvi ili peti, u vrhu smo svetske odbojke. Neke reprezentacije nestaju, mi trajemo. Imamo velikih problema, ali imaju ih i ostali. Poštujemo druge, ali najviše cenimo sebe. To sam im ponavljao, postao sam dosadan i sebi", naveo je Kovač.

"Bio sam svestan da treba pre svega da ih opustim, da ne treba da imaju senku prošlosti. Trener sam koji do rezultata dolazi radom. Sada rada nije moglo da bude, imali smo 12-15 treninga, ali eto, uspelo je. Da li je to recept? Ne znam".

Kroz tri meseca u Berlinu na programu su dodatne kvalifikacije za Tokio, u kojima će se osam jakih evropskih selekcija boriti za samo jednu olimpijsku "vizu".

Srbija će prvo igrati u grupi sa Bugarskom, Holandijom i Francuskom, koju je u polufinalu EP pobedila u pet setova pred njenom publikom.

"Biće nam teže, svi će nas čekati kao evropskog prvaka, moraće da se izdrži pritisak. Bio bi stvarno veliki nedostatak ove generacije da ne ode na OI, a za mene kao trenera će te kvalifikacije biti noćna mora. Ako smo za EP imali 15 treninga, za kvalifikacije ćemo imati pet. Ako je ovo zlato bilo čudo, plasmanom na OI bili bismo Deda Mrazovi. Nadam se da će igrači posle Lige šampiona i domaćih prvenstava biti živi, zdravi i u formi", naglasio je Boba Kovač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar