Прва побједа нових Лејкерса!

"Обрва" Дејвис за 18 минута као неки за 40! На отварању предсезоне за оба тима, Леброн и другови убедљиви против домаћег Голден Стејта.

Кошарка 06.10.2019 | 14:39
Прва побједа нових Лејкерса!
Свих 18.064 гледалаца, колики је капацитет тек отвореног "Чејс центра" у Сан Франциску, гледало је припремни меч Голден Стејт Вориорса и Лос Анђелес Лејкерса, у коме су гости славили убедљиву победу - 101:123.

Водећи играчи обе екипе на терену су провели мање од 20 минута, као што је и обичај на оваквим мечевима, а најбољи је био нови центар (крилни центар) "језераша" Ентони Дејвис.

Дуго очекивани суперстар, доведен у великом "трејду" са Њу Орлеанс Пеликансима, на дебију остварио "дабл-дабл" учинак: 22 поена и 10 скокова.

Леброн Џејмс пратио га је са 15 поена и осам асистенција, а Џавал Мекги је уз 100 одсто шута забележио 10 поена и 13 скокова.

Код Вориорса је Ален Смаилагић пропустио утакмицу због повреде скочног зглоба, а због мањих здравствених проблема нису наступила још тројица играча који ће сигурно бити у ротацији током предстојеће сезоне - Кевон Луни, Вили Коли Стајн и Алек Буркс.

Стеф Кари је са 18 поена (тројке 1/5) био једини двоцифрен од "стартера". Придошлица из Бруклина, Дианђело Расел, шутирао је само 2/9 и дао четири поена, док се Дрејмонд Грин није "уписао", али је имао седам скокова и четири асистенције.



Подсећамо да су Вориорси летос остали без Кевина Дурента, који је прешао у Бруклин Нетсе, као и да ће други "Сплеш брат", Клеј Томпсон, због повреде колена одсуствовати бар још шест месеци.

У ноћи између суботе и недеље састали су се још Сан Антонио и Орландо - 89:125 (Форбс 24 - Бамба 18, 7ск), док је Индијана декласирала Сакраменто 130:106 у њиховом другом мечу одиграном у Индији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар