Prva pobjeda novih Lejkersa!

"Obrva" Dejvis za 18 minuta kao neki za 40! Na otvaranju predsezone za oba tima, Lebron i drugovi ubedljivi protiv domaćeg Golden Stejta.

Košarka 06.10.2019 | 14:39
Prva pobjeda novih Lejkersa!
Svih 18.064 gledalaca, koliki je kapacitet tek otvorenog "Čejs centra" u San Francisku, gledalo je pripremni meč Golden Stejt Voriorsa i Los Anđeles Lejkersa, u kome su gosti slavili ubedljivu pobedu - 101:123.

Vodeći igrači obe ekipe na terenu su proveli manje od 20 minuta, kao što je i običaj na ovakvim mečevima, a najbolji je bio novi centar (krilni centar) "jezeraša" Entoni Dejvis.

Dugo očekivani superstar, doveden u velikom "trejdu" sa Nju Orleans Pelikansima, na debiju ostvario "dabl-dabl" učinak: 22 poena i 10 skokova.

Lebron Džejms pratio ga je sa 15 poena i osam asistencija, a Džaval Mekgi je uz 100 odsto šuta zabeležio 10 poena i 13 skokova.

Kod Voriorsa je Alen Smailagić propustio utakmicu zbog povrede skočnog zgloba, a zbog manjih zdravstvenih problema nisu nastupila još trojica igrača koji će sigurno biti u rotaciji tokom predstojeće sezone - Kevon Luni, Vili Koli Stajn i Alek Burks.

Stef Kari je sa 18 poena (trojke 1/5) bio jedini dvocifren od "startera". Pridošlica iz Bruklina, Dianđelo Rasel, šutirao je samo 2/9 i dao četiri poena, dok se Drejmond Grin nije "upisao", ali je imao sedam skokova i četiri asistencije.



Podsećamo da su Voriorsi letos ostali bez Kevina Durenta, koji je prešao u Bruklin Netse, kao i da će drugi "Spleš brat", Klej Tompson, zbog povrede kolena odsustvovati bar još šest meseci.

U noći između subote i nedelje sastali su se još San Antonio i Orlando - 89:125 (Forbs 24 - Bamba 18, 7sk), dok je Indijana deklasirala Sakramento 130:106 u njihovom drugom meču odigranom u Indiji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar