РУС: Банетов 10. гол за лагану побједу Зенита!

Сардар Азмун „кида“ у дресу тима из Санкт Петербурга.  Локомотива шкрипала у кривини, али задржала прву позицију! Пенал Миранчука решио утакмицу - 2:1.

Фудбал 06.10.2019 | 16:55
РУС: Банетов 10. гол за лагану побједу Зенита!
Тамо где је стао лане наставио је Сардар Азмун ове сезоне. Даје голове, намешта их, ствара зицере саиграчима, а да је најбољих фудбалер Зенита, можда и целе Премијер лиге Русије, потврдио је на гостовању Уралу, пошто је највиће захваљујући њему тим из Санкт Петербурга освојо три бода.

У слављу 3:1 репрезентативац Ирана је учествовао тако што је у 27. минуту извео најлепши потез на утакмици и после дуплог паса омогућио Магомеду Оџеоеву да поентира. Био је то, иако у раној фази, преломни тренутак, тим Сергеја Семака је отишао на два разлике и утабао пут ка слављу. Печатирао га је баш Азмун у моментима кад је домаћин претио да може до поравнања, чиме је добру форму из Лиге шампиона (стрелац у оба уводна кола) пресликао на првенствене мечеве.

Укупно седам погодака и три асистенције има Азмун ове сезоне, тек је октобар почео, а лагано се ближи лањском остварењу (17+7), с тим да ће Зенит за три бода која су га погурала на врх табеле макар док се не комплетира 12. коло прилично морати да захвали и Браниславу Ивановићу. Бивши капитен српске репрезенатције је већ у трећем минуту показао сналажљивост у петерцу, после корнера и пребачене лопте главом Артјома Дзјубе поставио је ногу и довео фаворита до вођства.

Укупно Банетов десети гол за Зенит откако је фебруара 2017. стигао из Челсија. Овога пута вредан најаве четвртог славља у последњи пет мечева и јасно истакнуте кандидатуре за титулу.

Локомотива шкрипала у кривини, али задржала прву позицију! Пенал Миранчука решио утакмицу - 2:1.

Није Локомотива блистала, али је одрадила посао, стигла до три бода, иако је мало "шкрипала у кривини". Локо је дочекао Арсенал из Туле и на крају славио са 2:1 (2:1). Није то била нека убедљива игра, али јесте довољно добра за нова три бода.

Све је почело одлично по Локомотиву јер је Едер на асистенцију Смолова одмах довео домаћина у предност у 9. минуту утакмице.

Деловало је да је то више него довољно да Локомотива заигра лаганије, али је домаћин заиграо превише опуштено и кажњен је само два минута касније. Стрелац за Арсенал био је Кангва.

Све до надокнаде времена у првом полувремену деловало је да ће се не одмор са нерешеним резултатом, а онда се догодио пенал. Извео га је Миранчук и био прецизан за 2:1.

На крају се испоставило да је то био једини гол на мечу.

Локомотива са ова три освојена бода и даље држи прву позицију са 26 бодова, с тим што је дели са Зенитом који има исти скор, док је ЦСКА на бод мање, али и са утакмицом мање.

Краснодар има такође утакмицу мање и 23 бода. Велика гужва на врху табеле руског првенства.

РУСИЈА 1 - 12. КОЛО

Субота

Уфа - Ахмат 0:1 (0:1)
/Анхел 9/

Оренбург - Динамо Москва 2:0 (0:0)
/Кулишев 61, Радаковић 88/

Рубин - Тамбов 2:1 (2:0)
/Коновалов 27, Давиашвили 32 - Мелкадзе 54/

Сочи - Крила Совјетов 0:2 (0:1)
/Соболев 4 и 69/

Недеља

Урал – Зенит 1:3 (0:2)
/Шатов 58 аг – Ивановић 3, Оџоев 27, Азмун 63/

Локомотива - Арсенал Тула 2:1 (2:1)
/Едер 9, Миранчук 45+2 - Кангва 11/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар