RUS: Banetov 10. gol za laganu pobjedu Zenita!

Sardar Azmun „kida“ u dresu tima iz Sankt Peterburga.  Lokomotiva škripala u krivini, ali zadržala prvu poziciju! Penal Mirančuka rešio utakmicu - 2:1.

Fudbal 06.10.2019 | 16:55
RUS: Banetov 10. gol za laganu pobjedu Zenita!
Tamo gde je stao lane nastavio je Sardar Azmun ove sezone. Daje golove, namešta ih, stvara zicere saigračima, a da je najboljih fudbaler Zenita, možda i cele Premijer lige Rusije, potvrdio je na gostovanju Uralu, pošto je najviće zahvaljujući njemu tim iz Sankt Peterburga osvojo tri boda.

U slavlju 3:1 reprezentativac Irana je učestvovao tako što je u 27. minutu izveo najlepši potez na utakmici i posle duplog pasa omogućio Magomedu Odžeoevu da poentira. Bio je to, iako u ranoj fazi, prelomni trenutak, tim Sergeja Semaka je otišao na dva razlike i utabao put ka slavlju. Pečatirao ga je baš Azmun u momentima kad je domaćin pretio da može do poravnanja, čime je dobru formu iz Lige šampiona (strelac u oba uvodna kola) preslikao na prvenstvene mečeve.

Ukupno sedam pogodaka i tri asistencije ima Azmun ove sezone, tek je oktobar počeo, a lagano se bliži lanjskom ostvarenju (17+7), s tim da će Zenit za tri boda koja su ga pogurala na vrh tabele makar dok se ne kompletira 12. kolo prilično morati da zahvali i Branislavu Ivanoviću. Bivši kapiten srpske reprezenatcije je već u trećem minutu pokazao snalažljivost u petercu, posle kornera i prebačene lopte glavom Artjoma Dzjube postavio je nogu i doveo favorita do vođstva.

Ukupno Banetov deseti gol za Zenit otkako je februara 2017. stigao iz Čelsija. Ovoga puta vredan najave četvrtog slavlja u poslednji pet mečeva i jasno istaknute kandidature za titulu.

Lokomotiva škripala u krivini, ali zadržala prvu poziciju! Penal Mirančuka rešio utakmicu - 2:1.

Nije Lokomotiva blistala, ali je odradila posao, stigla do tri boda, iako je malo "škripala u krivini". Loko je dočekao Arsenal iz Tule i na kraju slavio sa 2:1 (2:1). Nije to bila neka ubedljiva igra, ali jeste dovoljno dobra za nova tri boda.

Sve je počelo odlično po Lokomotivu jer je Eder na asistenciju Smolova odmah doveo domaćina u prednost u 9. minutu utakmice.

Delovalo je da je to više nego dovoljno da Lokomotiva zaigra laganije, ali je domaćin zaigrao previše opušteno i kažnjen je samo dva minuta kasnije. Strelac za Arsenal bio je Kangva.

Sve do nadoknade vremena u prvom poluvremenu delovalo je da će se ne odmor sa nerešenim rezultatom, a onda se dogodio penal. Izveo ga je Mirančuk i bio precizan za 2:1.

Na kraju se ispostavilo da je to bio jedini gol na meču.

Lokomotiva sa ova tri osvojena boda i dalje drži prvu poziciju sa 26 bodova, s tim što je deli sa Zenitom koji ima isti skor, dok je CSKA na bod manje, ali i sa utakmicom manje.

Krasnodar ima takođe utakmicu manje i 23 boda. Velika gužva na vrhu tabele ruskog prvenstva.

RUSIJA 1 - 12. KOLO

Subota

Ufa - Ahmat 0:1 (0:1)
/Anhel 9/

Orenburg - Dinamo Moskva 2:0 (0:0)
/Kulišev 61, Radaković 88/

Rubin - Tambov 2:1 (2:0)
/Konovalov 27, Daviašvili 32 - Melkadze 54/

Soči - Krila Sovjetov 0:2 (0:1)
/Sobolev 4 i 69/

Nedelja

Ural – Zenit 1:3 (0:2)
/Šatov 58 ag – Ivanović 3, Odžoev 27, Azmun 63/

Lokomotiva - Arsenal Tula 2:1 (2:1)
/Eder 9, Mirančuk 45+2 - Kangva 11/



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar