АБА: Звездина шанса за освету!

Црвена звезда на премијери АБА лиге против Приморске, уз делимично присуство публике.

Кошарка 06.10.2019 | 14:01
АБА: Звездина шанса за освету!
После одличних партија и тријумфа у припремном периоду, Црвена звезда је пред почетак Јадранске лиге доживела приземљење. Поред пораза од Панатинаикоса у Атини, црвено-бели су уписали неуспех и на прошлонедељном Суперкупу АБА лиге, изгубивши у четвртфиналу управо од вечерашњег ривала, Приморске. Због тога ће окршај овог викенда у Београду бити одлична прилика за својеврстан реванш (Аренаспорт 2, 20.00).

Општи је утисак да је у дуелу пре само десетак дан у Загребу Звезда имала великих проблема да се сачува у рекету. Највише су се црвено-бели мучили са Марком Јагодићем-Куриџом, мада су сасвим добре роле тада одиграли такође Стефан Холт и Ленс Херис.

Неписано правило каже да је тешко победити противника двапут у кратком временском периоду. У то ће се вероватно уздати и у табору Црвене звезде, од које ће се очекивати адекватна реакција после нешто слабијих резултата у последње две утакмице. Милан Томић моћи ће да рачуна на све играче на отварању АБА лиге, па изговора за неуспех не би смело да буде.

Клуб са Малог Калемегдана ће ове недеље бити домаћин у реновираној Хали „Александар Николић“, чији је капацитет летос проширен на 8.000 места. Ипак, трибине неће бити попуњене, пошто ће Звезда прва два кола у АБА лиги играти уз делимично присуство публике. Разлог је казна Дисциплинске комисије због дешавања у прошлогодишној финалној серији са Будућности. Због тога, биће попуњене само ВИП и свечана ложа овог кошаркашког здања.

Уводна утакмица у АБА лиги против Приморске одлична је шанса да новајлије у тиму Црвене звезде коначно покажу свој пун потенцијал. До сада се истакао једино Џејмс Гист, који је одлично покрио позицију четири, али ако црвено-бели ове сезоне желе да учине нешто више, биће му потребна подршка од саиграча.

О Приморској смо већ довољно чули у претходних седам дана. Прошле сезоне је освојила готово све што се освојити могло: АБА лигу 2, домаћи шампионат, национални куп и Суперкуп. Иако је реч о новом пројекту, у Копру су радили вредно и ставили Приморску на мапу најважнијих кошаркашких центара у региону.

Већ смо поменули да највећа претња вечерас долази од МВП-ја прошлогодишње финалне серије АБА 2 лиге, Марка Јагодића-Куриџе, али поред њега пажњу вреди обратити и на Жана Марк-Шишка, Александра Лазића и Ивана Маринковића, који из прикрајка могу добрим секвенцама да направе проблеме Београђанима.

Због свега тога тренер Црвене звезде, Милан Томић, сматра да његов тим само уз адекватно ангажовање може да однесе бодове са отварања и да до опуштања неће доћи.

„Већ смо се сусрели са екипом Приморске, и видели смо да је у питању искусна, чврста и добра екипа. Приступ за ову утакмицу зато мора да буде потпуно другачији, са максималном концентрацијом  и ангажманом свих. Само тако можемо до почетних бодова у АБА лиги“, исткаао је стратег црвено-белих.

Слично мишљење дели и Огњен Добрић, који сматра да је јако важно да његов тим тријумфално уђе у нову сезону на Јадрану.

„Очекује нас важна утакмица, посебно јер је старт шампионата и желимо да кренемо добро и победом. Већ смо се састали са Приморском, у питању је искусна добра екипа, у којој се зна ко шта ради, чврста у одбрани и која је уиграна јер је уз неколико промена у саставу, већ дуже време на окупу. Ми поучени искуством са прве утакмице, морамо да одиграмо врло чврсто, да спроведемо из свлачионице све договоре на терен. Важно нам је да кренемо добро у АБА лиги“, истакао је кошаркаш Црвене звезде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар