ABA: Zvezdina šansa za osvetu!

Crvena zvezda na premijeri ABA lige protiv Primorske, uz delimično prisustvo publike.

Košarka 06.10.2019 | 14:01
ABA: Zvezdina šansa za osvetu!
Posle odličnih partija i trijumfa u pripremnom periodu, Crvena zvezda je pred početak Jadranske lige doživela prizemljenje. Pored poraza od Panatinaikosa u Atini, crveno-beli su upisali neuspeh i na prošlonedeljnom Superkupu ABA lige, izgubivši u četvrtfinalu upravo od večerašnjeg rivala, Primorske. Zbog toga će okršaj ovog vikenda u Beogradu biti odlična prilika za svojevrstan revanš (Arenasport 2, 20.00).

Opšti je utisak da je u duelu pre samo desetak dan u Zagrebu Zvezda imala velikih problema da se sačuva u reketu. Najviše su se crveno-beli mučili sa Markom Jagodićem-Kuridžom, mada su sasvim dobre role tada odigrali takođe Stefan Holt i Lens Heris.

Nepisano pravilo kaže da je teško pobediti protivnika dvaput u kratkom vremenskom periodu. U to će se verovatno uzdati i u taboru Crvene zvezde, od koje će se očekivati adekvatna reakcija posle nešto slabijih rezultata u poslednje dve utakmice. Milan Tomić moći će da računa na sve igrače na otvaranju ABA lige, pa izgovora za neuspeh ne bi smelo da bude.

Klub sa Malog Kalemegdana će ove nedelje biti domaćin u renoviranoj Hali „Aleksandar Nikolić“, čiji je kapacitet letos proširen na 8.000 mesta. Ipak, tribine neće biti popunjene, pošto će Zvezda prva dva kola u ABA ligi igrati uz delimično prisustvo publike. Razlog je kazna Disciplinske komisije zbog dešavanja u prošlogodišnoj finalnoj seriji sa Budućnosti. Zbog toga, biće popunjene samo VIP i svečana loža ovog košarkaškog zdanja.

Uvodna utakmica u ABA ligi protiv Primorske odlična je šansa da novajlije u timu Crvene zvezde konačno pokažu svoj pun potencijal. Do sada se istakao jedino Džejms Gist, koji je odlično pokrio poziciju četiri, ali ako crveno-beli ove sezone žele da učine nešto više, biće mu potrebna podrška od saigrača.

O Primorskoj smo već dovoljno čuli u prethodnih sedam dana. Prošle sezone je osvojila gotovo sve što se osvojiti moglo: ABA ligu 2, domaći šampionat, nacionalni kup i Superkup. Iako je reč o novom projektu, u Kopru su radili vredno i stavili Primorsku na mapu najvažnijih košarkaških centara u regionu.

Već smo pomenuli da najveća pretnja večeras dolazi od MVP-ja prošlogodišnje finalne serije ABA 2 lige, Marka Jagodića-Kuridže, ali pored njega pažnju vredi obratiti i na Žana Mark-Šiška, Aleksandra Lazića i Ivana Marinkovića, koji iz prikrajka mogu dobrim sekvencama da naprave probleme Beograđanima.

Zbog svega toga trener Crvene zvezde, Milan Tomić, smatra da njegov tim samo uz adekvatno angažovanje može da odnese bodove sa otvaranja i da do opuštanja neće doći.

„Već smo se susreli sa ekipom Primorske, i videli smo da je u pitanju iskusna, čvrsta i dobra ekipa. Pristup za ovu utakmicu zato mora da bude potpuno drugačiji, sa maksimalnom koncentracijom  i angažmanom svih. Samo tako možemo do početnih bodova u ABA ligi“, istkaao je strateg crveno-belih.

Slično mišljenje deli i Ognjen Dobrić, koji smatra da je jako važno da njegov tim trijumfalno uđe u novu sezonu na Jadranu.

„Očekuje nas važna utakmica, posebno jer je start šampionata i želimo da krenemo dobro i pobedom. Već smo se sastali sa Primorskom, u pitanju je iskusna dobra ekipa, u kojoj se zna ko šta radi, čvrsta u odbrani i koja je uigrana jer je uz nekoliko promena u sastavu, već duže vreme na okupu. Mi poučeni iskustvom sa prve utakmice, moramo da odigramo vrlo čvrsto, da sprovedemo iz svlačionice sve dogovore na teren. Važno nam je da krenemo dobro u ABA ligi“, istakao je košarkaš Crvene zvezde.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar