СЛС: Први пораз ТСЦ-а, са пенала, Чука дијели 1. мјесто!

Чука 6/6 на Брду, са Вошом на челу пред дерби! Стефан Михајловић стигао Бојана Матића.  Рад и Пролетер ремизирали. Ндиаје одвео Чукарички на деобу првог места! После 11 утакмица, дебитант из Бачке Тополе доживео први пораз и пао на треће место.

Фудбал 06.10.2019 | 11:10
СЛС: Први пораз ТСЦ-а, са пенала, Чука дијели 1. мјесто!
Десет кола су одолевали, али даље нису могли. Тополски спортски клуб је први пораз у дебитантској сезони у Суперлиги доживео тамо где га вероватно нико није очекивао. Радник је у Сурдулици славио са 1:0, пошто је Милан Макарић са пенала у 52. минуту постигао једини гол на мечу.

Радник је тако упловио у безбедне воде, док је ТСЦ испустио лидерску позицију на табели коју је суверено држао све до овог кола. Међутим, синоћ га је претекла Војводина победом од 2:0 против Спартака, а данас и Чукарички, који је истим резултатом савладао Јавор након што су Мирославу Богосавцу и Марку Доцићу уручени пригодни поклони за јубиларних 100 утакмица у дресу београдског клуба. Онда и резултатска награда, најзаслужнији за такав исход је био Ибрахима Н’Диаје, који је прво асистирао Стефану Ковачу за 1:0 да би потом и сам, на пас Асмира Кајевића, затресао мрежу гостију из Ивањице за рутинских 2:0 и шесту лигашку победу Чуке на шест утакмица на Бановом брду. А следећа седма, после репрезентативне паузе, баш са Вошом!

За водећим квинтетом много не заостаје ни Раднички из Ниша, који је након три пораза у последња четири кола однео цео плен из Шапца. Једини гол у победи над Мачвом, свој седми у сезони, постигао је Стефан Михајловић, који се тако изједначио са Вошиним Бојаном Матићем на челу листе најбољих стрелаца Суперлиге. У Шапцу ће додуше можда имати и шта да приговоре, пошто су од 71. минута играли са десеторицом због другог жутог картона за Филипа Пејовића.

На Бањици, Рад и Пролетер су одиграли 1:1, пошто је погодак Милана Перендије са пенала анулирао ранији погодак Бранислава Јовановића, некадашњег везисте Грађевинара. Без обзира на тај бод, Рад и даље опасно близу зоне испадања.

Дуго је одолевао ТСЦ у суперлигашком друштву, али у 11. колу стигао је и први пораз.

Дебитант из Бачке Тополе савладан је у Сурдулици, где је Радник голом Милана Макарића из пенала у 52. минуту освојио три бода и попео се на 11. место, везавши трећу утакмицу без пораза (две победе и реми).

Екипа Золтана Саба пала је на треће место (а вероватно ће и ниже када се одиграју утакмице недељног програма 11. кола), пошто је Чукарички савладао Јавор 2:0 на свом терену.

Јунак победе био је Сенегалац Ибрахима Ндиаје, који је у 13. минуту асистирао Стефану Ковачу, а у 62. сам "оверио" победу.

Стефан Михајловић је поново на деоби првог места листе стрелаца (са Бојаном Матићем из Војводине) пошто је у Шапцу постигао свој седми гол ове сезоне. Било је то довољно за победу Радничког над Мачвом 1:0, с тим да је посао гостима олакшало искључење Филипа Пејовића у 71. минуту због два жута картона.

Рад и Пролетер одиграли су нерешено 1:1 на Бањици. Гости су имали предност на полувремену голом Бранислава Јовановића у 22. минуту, али је Перендја из пенала у 58. донео изједначење.

СУПЕРЛИГА, 11. КОЛО:

петак

Војводина - Спартак 2:0 (2:0)
/Бојић 29, Николић 41/

субота

Чукарички - Јавор 2:0 (1:0)
/Ковач 13, Ндиаје 62/

Мачва - Раднички 0:1 (0:0)
/Михајловић 63/

Рад - Пролетер 1:1 (0:1)
/Перендија 58п - Јовановић 22/

Радник - ТСЦ 1:0 (0:0)
/Макарић 52п/

недеља

Инђија - Младост 15.00

Напредак - Црвена звезда 16.00 (Аренаспорт 1)

Партизан - Вождовац 18.00 (Аренаспорт 1)

ТАБЕЛА: Војводина 25, Чукарички (-1) 25, ТСЦ 24, Црвена звезда (-2) 24, Партизан (-2) 23, Раднички 19, Вождовац (-1) 14, Спартак 12, Пролетер 12, Напредак (-1) 11, Радник (-1) 11, Јавор 9, Младост (-1) 9, Инђија (-1) 7, Рад 7, Мачва 3.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар