SLS: Prvi poraz TSC-a, sa penala, Čuka dijeli 1. mjesto!

Čuka 6/6 na Brdu, sa Vošom na čelu pred derbi! Stefan Mihajlović stigao Bojana Matića.  Rad i Proleter remizirali. Ndiaje odveo Čukarički na deobu prvog mesta! Posle 11 utakmica, debitant iz Bačke Topole doživeo prvi poraz i pao na treće mesto.

Fudbal 06.10.2019 | 11:10
SLS: Prvi poraz TSC-a, sa penala, Čuka dijeli 1. mjesto!
Deset kola su odolevali, ali dalje nisu mogli. Topolski sportski klub je prvi poraz u debitantskoj sezoni u Superligi doživeo tamo gde ga verovatno niko nije očekivao. Radnik je u Surdulici slavio sa 1:0, pošto je Milan Makarić sa penala u 52. minutu postigao jedini gol na meču.

Radnik je tako uplovio u bezbedne vode, dok je TSC ispustio lidersku poziciju na tabeli koju je suvereno držao sve do ovog kola. Međutim, sinoć ga je pretekla Vojvodina pobedom od 2:0 protiv Spartaka, a danas i Čukarički, koji je istim rezultatom savladao Javor nakon što su Miroslavu Bogosavcu i Marku Dociću uručeni prigodni pokloni za jubilarnih 100 utakmica u dresu beogradskog kluba. Onda i rezultatska nagrada, najzaslužniji za takav ishod je bio Ibrahima N’Diaje, koji je prvo asistirao Stefanu Kovaču za 1:0 da bi potom i sam, na pas Asmira Kajevića, zatresao mrežu gostiju iz Ivanjice za rutinskih 2:0 i šestu ligašku pobedu Čuke na šest utakmica na Banovom brdu. A sledeća sedma, posle reprezentativne pauze, baš sa Vošom!

Za vodećim kvintetom mnogo ne zaostaje ni Radnički iz Niša, koji je nakon tri poraza u poslednja četiri kola odneo ceo plen iz Šapca. Jedini gol u pobedi nad Mačvom, svoj sedmi u sezoni, postigao je Stefan Mihajlović, koji se tako izjednačio sa Vošinim Bojanom Matićem na čelu liste najboljih strelaca Superlige. U Šapcu će doduše možda imati i šta da prigovore, pošto su od 71. minuta igrali sa desetoricom zbog drugog žutog kartona za Filipa Pejovića.

Na Banjici, Rad i Proleter su odigrali 1:1, pošto je pogodak Milana Perendije sa penala anulirao raniji pogodak Branislava Jovanovića, nekadašnjeg veziste Građevinara. Bez obzira na taj bod, Rad i dalje opasno blizu zone ispadanja.

Dugo je odolevao TSC u superligaškom društvu, ali u 11. kolu stigao je i prvi poraz.

Debitant iz Bačke Topole savladan je u Surdulici, gde je Radnik golom Milana Makarića iz penala u 52. minutu osvojio tri boda i popeo se na 11. mesto, vezavši treću utakmicu bez poraza (dve pobede i remi).

Ekipa Zoltana Saba pala je na treće mesto (a verovatno će i niže kada se odigraju utakmice nedeljnog programa 11. kola), pošto je Čukarički savladao Javor 2:0 na svom terenu.

Junak pobede bio je Senegalac Ibrahima Ndiaje, koji je u 13. minutu asistirao Stefanu Kovaču, a u 62. sam "overio" pobedu.

Stefan Mihajlović je ponovo na deobi prvog mesta liste strelaca (sa Bojanom Matićem iz Vojvodine) pošto je u Šapcu postigao svoj sedmi gol ove sezone. Bilo je to dovoljno za pobedu Radničkog nad Mačvom 1:0, s tim da je posao gostima olakšalo isključenje Filipa Pejovića u 71. minutu zbog dva žuta kartona.

Rad i Proleter odigrali su nerešeno 1:1 na Banjici. Gosti su imali prednost na poluvremenu golom Branislava Jovanovića u 22. minutu, ali je Perendja iz penala u 58. doneo izjednačenje.

SUPERLIGA, 11. KOLO:

petak

Vojvodina - Spartak 2:0 (2:0)
/Bojić 29, Nikolić 41/

subota

Čukarički - Javor 2:0 (1:0)
/Kovač 13, Ndiaje 62/

Mačva - Radnički 0:1 (0:0)
/Mihajlović 63/

Rad - Proleter 1:1 (0:1)
/Perendija 58p - Jovanović 22/

Radnik - TSC 1:0 (0:0)
/Makarić 52p/

nedelja

Inđija - Mladost 15.00

Napredak - Crvena zvezda 16.00 (Arenasport 1)

Partizan - Voždovac 18.00 (Arenasport 1)

TABELA: Vojvodina 25, Čukarički (-1) 25, TSC 24, Crvena zvezda (-2) 24, Partizan (-2) 23, Radnički 19, Voždovac (-1) 14, Spartak 12, Proleter 12, Napredak (-1) 11, Radnik (-1) 11, Javor 9, Mladost (-1) 9, Inđija (-1) 7, Rad 7, Mačva 3.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar