Тринкијери: 21 скок, свјетски рекорд, и на Марсу!

Упркос гостујућем тријумфу у Лакташима, тренер Партизана није био задовољан наступом свог тима, поготово након што су "црно-бијели" у финишу утакмице испустили 13 поена предности.

Кошарка 06.10.2019 | 11:29
Тринкијери: 21 скок, свјетски рекорд, и на Марсу!
Ни побједа на "врућем" терену у Лакташима (75:73) није могла да задовољи тренера Партизана Андреу Тринкијерија, који није био задовољан издањем својих изабраника, посебно у фази напада, гдје су допустили Александровчанима да им "испред носа" покупе бројне лопте.

Италијански стручњак нагласио је да је Партизан могао и морао давно ријешити сусрет, поготово након што је имао вођство од 13 поена током треће четвртине.

Ипак, Игокеа је казнила све пропусте у одбрани београдског тима, стигла и престигла заостатак, али су "црно-бијели" ипак смогли снаге да поново узму све у своје руке и забиљеже тријумф на отварању нове сезоне у АБА лиги.

"Честитке Игокеи на правој борби. Иако већ 12 дана путујемо, морам рећи да смо били лоши. Добили смо утакмицу, то стоји, али посао смо требали завршити раније. Опустили смо се, нисмо одиграли чврсто, Игокеа се вратила, вјеровала, а ми смо то допустили. Криминално", рекао је Тринкијери по завршетку сусрета.

Он се захвалио навијачима Партизана, који су и овај пут били додатна снага свог тима, те су Спортску дворану у Лакташима испунили до посљедњег мјеста.

"Фантастични Гробари, сјајни навијачи. И прошле године то је било сјајно, сада још боље. Ово је побједа за њих", рекао је Италијан, те се поново осврнуо на скромну игру свог тима у дефанзиви.

"Имали су 21 скок у нападу, па то је свјетски рекорд, и на Марсу! Да смо успјели да их заградимо, сачували бисмо предност, имали утакмицу под контролом. Надам се да ћемо научити нешто из овог меча", истакао је Тринкијери, који је нагласио да Рашон Томас вечерас није играо због благе повреде.

"Морам мислити не на данас, не на сутра, прекосутра, него на цијелу сезону. Имали смо пет играча на терену и ја сам им вјеровао. Вјерујем им и сад. Никад не желим овисити о једном играчу. Он је играо изузетно до сада, али он није проблем ове утакмице."

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар