Trinkijeri: 21 skok, svjetski rekord, i na Marsu!

Uprkos gostujućem trijumfu u Laktašima, trener Partizana nije bio zadovoljan nastupom svog tima, pogotovo nakon što su "crno-bijeli" u finišu utakmice ispustili 13 poena prednosti.

Košarka 06.10.2019 | 11:29
Trinkijeri: 21 skok, svjetski rekord, i na Marsu!
Ni pobjeda na "vrućem" terenu u Laktašima (75:73) nije mogla da zadovolji trenera Partizana Andreu Trinkijerija, koji nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika, posebno u fazi napada, gdje su dopustili Aleksandrovčanima da im "ispred nosa" pokupe brojne lopte.

Italijanski stručnjak naglasio je da je Partizan mogao i morao davno riješiti susret, pogotovo nakon što je imao vođstvo od 13 poena tokom treće četvrtine.

Ipak, Igokea je kaznila sve propuste u odbrani beogradskog tima, stigla i prestigla zaostatak, ali su "crno-bijeli" ipak smogli snage da ponovo uzmu sve u svoje ruke i zabilježe trijumf na otvaranju nove sezone u ABA ligi.

"Čestitke Igokei na pravoj borbi. Iako već 12 dana putujemo, moram reći da smo bili loši. Dobili smo utakmicu, to stoji, ali posao smo trebali završiti ranije. Opustili smo se, nismo odigrali čvrsto, Igokea se vratila, vjerovala, a mi smo to dopustili. Kriminalno", rekao je Trinkijeri po završetku susreta.

On se zahvalio navijačima Partizana, koji su i ovaj put bili dodatna snaga svog tima, te su Sportsku dvoranu u Laktašima ispunili do posljednjeg mjesta.

"Fantastični Grobari, sjajni navijači. I prošle godine to je bilo sjajno, sada još bolje. Ovo je pobjeda za njih", rekao je Italijan, te se ponovo osvrnuo na skromnu igru svog tima u defanzivi.

"Imali su 21 skok u napadu, pa to je svjetski rekord, i na Marsu! Da smo uspjeli da ih zagradimo, sačuvali bismo prednost, imali utakmicu pod kontrolom. Nadam se da ćemo naučiti nešto iz ovog meča", istakao je Trinkijeri, koji je naglasio da Rašon Tomas večeras nije igrao zbog blage povrede.

"Moram misliti ne na danas, ne na sutra, prekosutra, nego na cijelu sezonu. Imali smo pet igrača na terenu i ja sam im vjerovao. Vjerujem im i sad. Nikad ne želim ovisiti o jednom igraču. On je igrao izuzetno do sada, ali on nije problem ove utakmice."

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar