Европа: Добојлије на -8, пораз и Вогошће!

Слога на "минус осам" у Бјелорусији! Рукометаши добојске Слоге поражени су у другом колу ЕХФ Челенџ купа од бјелоруског Машека у Могиљеву резултатом 30:22 (15:8).  

Остали спортови 06.10.2019 | 08:57
Европа: Добојлије на -8, пораз и Вогошће!
Добојлије нису добро ушле у меч другог кола ЕХФ Челенџ купа јер је домаћин брзо повео са 3:0 и 7:2, а предност од пет-шест голова, највише седам, су одржавали до истека првог полувремена (15:8).

У наставку, гости из Добоја су покушавали да смање и успјели у неколико наврата да дођу до "минуса" од четири поготка, међутим, у финишу су Бјелоруси додали гас и стекли пристојан капитал пред реванш, који је на распореду 12. октобра.

У табору Слоге најефикаснији је био Владимир Станковић са седам постигнутих голова, док је код Машека прво име сусрета био Павел Дуда са голом више.

Пораз Вогошће, али и нада пред реванш. Литванска Швијеса славила против Вогошће 27:24 у првој утакмици другог кола ЕХФ Челенџ купа, иако су Вогошћани након првог полувремена имали два гола предности.

Рукометаши Вогошће нису успјели током свих 60 минута да парирају Швијеси, па је литвански представник ипак на крају славио 27:24 у првом мечу другог кола ЕХФ Челенџ купа, тако да реванш за седам дана дочекује са три гола предности.

Ипак, резултат из првог меча у Литванији даје наду бх. представнику да пред својим навијачима може стићи и престићи предност ривала, те пласирати се у наредну фазу такмичења.

Вогошћани су далеко боље одиграли првих 30 минута, након којих су имали предност 13:11.

Од самог старта сусрета тим Бојана Унчанина наметнуо је свој ритам, водио, те на одмор заслужено понио предност од два гола.

Ипак, у наставку је виђена много боља игра домаћина, који је 16 пута затресао мрежу Вогошћана и стигао до потпуног преокрета.

Од тренутка када су Литванци први пут повели (18:17), нису више испуштали предност, која је на крају достигла три гола.

Лауринас Пацевичијус предводио је Швијесу са пет голова, док су Артурас Свилпа и Валдас Драбавичијус постигли по четири гола.

У редовима Вогошће најефикаснији је био Мирза Капић, уједно и први стријелац сусрета са шест голова, док су по један мање постигли Страхиња Травар и Милош Лојаничић.

Реванш меч на програму је у Вогошћи 13. октобра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар