Evropa: Dobojlije na -8, poraz i Vogošće!

Sloga na "minus osam" u Bjelorusiji! Rukometaši dobojske Sloge poraženi su u drugom kolu EHF Čelendž kupa od bjeloruskog Mašeka u Mogiljevu rezultatom 30:22 (15:8).  

Ostali sportovi 06.10.2019 | 08:57
Evropa: Dobojlije na -8, poraz i Vogošće!
Dobojlije nisu dobro ušle u meč drugog kola EHF Čelendž kupa jer je domaćin brzo poveo sa 3:0 i 7:2, a prednost od pet-šest golova, najviše sedam, su održavali do isteka prvog poluvremena (15:8).

U nastavku, gosti iz Doboja su pokušavali da smanje i uspjeli u nekoliko navrata da dođu do "minusa" od četiri pogotka, međutim, u finišu su Bjelorusi dodali gas i stekli pristojan kapital pred revanš, koji je na rasporedu 12. oktobra.

U taboru Sloge najefikasniji je bio Vladimir Stanković sa sedam postignutih golova, dok je kod Mašeka prvo ime susreta bio Pavel Duda sa golom više.

Poraz Vogošće, ali i nada pred revanš. Litvanska Švijesa slavila protiv Vogošće 27:24 u prvoj utakmici drugog kola EHF Čelendž kupa, iako su Vogošćani nakon prvog poluvremena imali dva gola prednosti.

Rukometaši Vogošće nisu uspjeli tokom svih 60 minuta da pariraju Švijesi, pa je litvanski predstavnik ipak na kraju slavio 27:24 u prvom meču drugog kola EHF Čelendž kupa, tako da revanš za sedam dana dočekuje sa tri gola prednosti.

Ipak, rezultat iz prvog meča u Litvaniji daje nadu bh. predstavniku da pred svojim navijačima može stići i prestići prednost rivala, te plasirati se u narednu fazu takmičenja.

Vogošćani su daleko bolje odigrali prvih 30 minuta, nakon kojih su imali prednost 13:11.

Od samog starta susreta tim Bojana Unčanina nametnuo je svoj ritam, vodio, te na odmor zasluženo ponio prednost od dva gola.

Ipak, u nastavku je viđena mnogo bolja igra domaćina, koji je 16 puta zatresao mrežu Vogošćana i stigao do potpunog preokreta.

Od trenutka kada su Litvanci prvi put poveli (18:17), nisu više ispuštali prednost, koja je na kraju dostigla tri gola.

Laurinas Pacevičijus predvodio je Švijesu sa pet golova, dok su Arturas Svilpa i Valdas Drabavičijus postigli po četiri gola.

U redovima Vogošće najefikasniji je bio Mirza Kapić, ujedno i prvi strijelac susreta sa šest golova, dok su po jedan manje postigli Strahinja Travar i Miloš Lojaničić.

Revanš meč na programu je u Vogošći 13. oktobra.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar