Шампионски доручак сервира се у Токију!

Новак Ђоковић је био веома расположен након пласмана у финале турнира у Јапану где га сутра од 08. 30 очекује Џон Милман.

Тенис 05.10.2019 | 23:58
Шампионски доручак сервира се у Токију!
Нови дан, нова победа Новака Ђоковића. И тако већ годинама, те је овде право питање како и њему и нама то не досади. А одгвор је баш у првој речениц, то јест у једној речи - ПОБЕДА.

Шампионски доручак, основу победничке "дијете" коју спороводимо од 2007. када је Ноле почео да се пробија до врха, ће нам, по свему судећи и наредног јутра сервирати први рекет света лично. Месец дана паузе и опоравка након разочарања у Њујорку, вратиле су жар у игру нашег најбољег спортисте свих времена, који у Токију заиста показује врхунске игре, као што је то било јутрос против Давида Гофана.

"Веома сам срећан нивоом игре који сам показао данас и показујем током целе седмице. Очекивао сам да ми Гофан пружи добар отпор, с обзиром како је овде играо протеклих дана, и то му је у неколико наврата, нарочито у другом сету пошло за руком. Подлога је изузетно брза и одговара таквом типу играча. Иако резулата показује другачије, ово одмеравање није било нимало лако. Очекивао сам тако нешто, а сада следи одмор да будем што свежији за финале.", јасан је Србин, "Надам се да ће овај добар осећај који носим у себи од када сам стигао у Токио имати сутра кулминацију са новом титулом."

Наредни протвник му је незгодни Џон Милман са којим трећи пут у каријери укршта рекете у недељу јутру почев од 08.30 по средњоевропском времену. То ће бити њихиово треће одмеравања, а пропшла два су се одиграла 2018. и Новак је оба пута славио без већих пробелма. Штавише.

"Мало сам успео да погледам његов меч са Опелком и заиста је играо на високом нивоу и победио једног од најбољих сервера на туру.", објаснио је Ђоковић, "Пар пута сам играо са Милманом и добро знам да се он никада не предаје , без обзира на околности. Увек има позитиван став, трчи за сваком лоптом и тера противника да покрива цео терен. Сервис ће сутра бити кључан, пошто и он има одличан први сервис."

Евентуалном сутрашњом победом Новак ће додати 500 АТП поена на свој конто чиме би повећао предност у односу на другопласираног на АТП лествици, Рафела Надала на 1.140 поена. Али до краја сезоне наш ас брани 2.600 бодова (титула у Шанагају, финали у Паризу и Лондону), а Шпанац нити један те је реално очекивати смену на врху до краја сезоне.

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар