Šampionski doručak servira se u Tokiju!

Novak Đoković je bio veoma raspoložen nakon plasmana u finale turnira u Japanu gde ga sutra od 08. 30 očekuje Džon Milman.

Tenis 05.10.2019 | 23:58
Šampionski doručak servira se u Tokiju!
Novi dan, nova pobeda Novaka Đokovića. I tako već godinama, te je ovde pravo pitanje kako i njemu i nama to ne dosadi. A odgvor je baš u prvoj rečenic, to jest u jednoj reči - POBEDA.

Šampionski doručak, osnovu pobedničke "dijete" koju sporovodimo od 2007. kada je Nole počeo da se probija do vrha, će nam, po svemu sudeći i narednog jutra servirati prvi reket sveta lično. Mesec dana pauze i oporavka nakon razočaranja u Njujorku, vratile su žar u igru našeg najboljeg sportiste svih vremena, koji u Tokiju zaista pokazuje vrhunske igre, kao što je to bilo jutros protiv Davida Gofana.

"Veoma sam srećan nivoom igre koji sam pokazao danas i pokazujem tokom cele sedmice. Očekivao sam da mi Gofan pruži dobar otpor, s obzirom kako je ovde igrao proteklih dana, i to mu je u nekoliko navrata, naročito u drugom setu pošlo za rukom. Podloga je izuzetno brza i odgovara takvom tipu igrača. Iako rezulata pokazuje drugačije, ovo odmeravanje nije bilo nimalo lako. Očekivao sam tako nešto, a sada sledi odmor da budem što svežiji za finale.", jasan je Srbin, "Nadam se da će ovaj dobar osećaj koji nosim u sebi od kada sam stigao u Tokio imati sutra kulminaciju sa novom titulom."

Naredni protvnik mu je nezgodni Džon Milman sa kojim treći put u karijeri ukršta rekete u nedelju jutru počev od 08.30 po srednjoevropskom vremenu. To će biti njihiovo treće odmeravanja, a propšla dva su se odigrala 2018. i Novak je oba puta slavio bez većih probelma. Štaviše.

"Malo sam uspeo da pogledam njegov meč sa Opelkom i zaista je igrao na visokom nivou i pobedio jednog od najboljih servera na turu.", objasnio je Đoković, "Par puta sam igrao sa Milmanom i dobro znam da se on nikada ne predaje , bez obzira na okolnosti. Uvek ima pozitivan stav, trči za svakom loptom i tera protivnika da pokriva ceo teren. Servis će sutra biti ključan, pošto i on ima odličan prvi servis."

Eventualnom sutrašnjom pobedom Novak će dodati 500 ATP poena na svoj konto čime bi povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog na ATP lestvici, Rafela Nadala na 1.140 poena. Ali do kraja sezone naš as brani 2.600 bodova (titula u Šanagaju, finali u Parizu i Londonu), a Španac niti jedan te je realno očekivati smenu na vrhu do kraja sezone.

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar