Годину дана од великог протеста Правда за Давида

Данас је тачно годину дана од када је одржан велики протест групе ''Правда за Давида'' на Тргу Крајине. Због тога су чланови Групе ''Правда за Давида'' вечерас на истом мјесту пустили два балона у ваздух и обратили се јавности.

Република Српска 05.10.2019 | 20:11
Годину дана од великог протеста Правда за Давида
Два балона, једна дуња и неколико чланова Групе ''Правда за Давида''. Окупили су се вечерас на Тргу Крајине у знак сјећања на пети октобар прошле године када је одржан велики протест на Тргу Крајине.

Тада се према процјенама окупило 40. 000 људи који су дошли да пруже подршку родитељима Давида Драгичевића, Давору и Сузани и да траже одговор на питање ко је убио Давида.

''Данас смо овјде на Тргу са дуњом као обични грађани исти онакви какви смо били и онда када смо први пут изашли на Трг. Нисмо никакво Удружење, ни политичка партија, нисмо такви ни онда стали на Трг, па тако ни данас.

Стојимо и стајаћемо увијек уз родитеље. Уз Давида и ову дуњу као симбол нашег октобра неправди. 05.10. није била никаква револиција како су је називали неки самозвани критичари, али је био револуција у нашим срцима. Правда за Давида'' – поручила је члан Групе ''Правда за Давида'' Ненси Пушкар.

Нико још није процесуиран. Из Окружног јавног тужилаштва до данас нису открили, тј. јавности саопштили ко је и зашто убио Давида Драгичевића. Умјесто тога, Основни суд у Бањој Луци упутио је Сузани Радановић, мајци убијеног Давида Драгичевића позив на усмени претрес због кривичног дјела спречавања рада службеника и непоступања по наредби. У позиву се наводи да је Сузана Радановић починила прекршај 25. децембра прошле године.

''14. октобра, Сузана је позвана на Суд што је велики апсурд да се суди родитељима којима је дијете убијено, а не суди се убицима. 14.октобра треба да поџимо мајку'' – каже Пушкар.

Чланови Групе ''Правда за Давида'' 559 дана траже одговоре на два питања ко је и зашто убио Давида Драгичевића. Сваку вече се окупљају у близини Храма Христа Спаситеља и то ће кажу наставити да раде све док Окружно јавно тужилаштво не саопшти истину јавности.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

зоран

05.10.2019 18:16

Ми у РС смо таоци неколико убица, кринималаца, незналица, примитиваца. Зивимо у дрзави гдје дрзава убија, као у Колумбији

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАВИДОВ ТРГ

05.10.2019 19:57

Колумбија је држава у којој се строго кажњавају изборне крађе а код нас у Народној скупштини сједе непроцесуирани лопови и то и без стида и срама!Истину о убиству Давида од тих лупежа нећемо чути тако да питање КО ЈЕ УБИО ДАВИДА остаје до промјене режима МД!

Name

БОКИ

05.10.2019 23:04

Људи пустите шта је било прије годину дана, дајте сада да подржимо Драшка за градоначелника.

Name

Нострадамус

06.10.2019 07:11

Теско и да се послије смјене МД било ста ријеси ипак је то организовани злоцинацки подухват промјеном неколицине не рјесава ниста јер се увијек појаве нови али исти.Али треба се надати у сваком слуцају,искрена подрска МЗ би нам добро досла.

Name

Неђо.6.10.2019

06.10.2019 08:38

зоране-Када сте протестовали за децу штосу погинули за,Р Српку,срам нека вас буде.

Name

Ре Недјо

06.10.2019 12:12

А засто нисте ви организовали протесте за сву насу дјецу пострадалу у овом рату?

Name

Миромо

05.10.2019 18:33

Они су се заклели да нече издати поћиниоца јер наредба је дошла од њихови зштитника који дрмају РС кода је њихово власништво и осјечају се сигурно јер криминалац покрива другога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивица

05.10.2019 19:04

Неразумијем како деценијама већина подрзава на изборима овакав систем.

Name

ре Ивица

05.10.2019 20:23

Вјеруј брате да их само неколицина оних који зависе финанцијски од њих подржава, чисто из страха за сопствени опстанак (глупана и неспособњаковица). Већина нас мислимо исто, мислимо да су дно дна које Амери и Руси због својих интереса држе на власти. ПРАВДА ЗА ДАВИДА, ПРАВДА ЗА СВУ НАСУ ДЈЕЦУ!

Name

Кала

05.10.2019 19:20

Не знам ко је гори: ови лопови на власти или непријатељ из окрузења који би нас као народ унистио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

05.10.2019 22:12

нисмо овакви и други би нас боље постовали!

Name

Старац БЛ

05.10.2019 21:26

Синоћ шетам градом и коментаришем да ми недостају протести и дешавања народа,превише смо се упустили у апатију,а то црвени Кмери користе,додуше све нас је мање,та дешавања од пре годину дана била си нешто најљепше што се десило и БЛ послије рата,ја лично сам то доживио као покушај да БЛ поново постане град вредан живљења у њему,превари сам се,надам се о даље,нада задња умире,недам никоме за право да ме тјера из мог родног града,доле црвена банда

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.10.2019 06:50

Уф,уф...

Name

Е

06.10.2019 07:22

Да, али немаш право ни ти мене да тераш из мог града, јер ја нисам црвена банда а нисам ни за те протесте ваше. Годину и више сте блејали и шта, ништа, појела маца.

Name

синип

06.10.2019 08:31

Какав излив патетике... :-)

Name

Обицан цовјек

05.10.2019 23:52

Правда за Давида,нас и насу дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx

06.10.2019 07:22

Све је ово доказ да институцијама влада мафија. Народ је слудјен резимским медијима и тако тумара као да мозга нема. Унистили су здрав разум и све подредили својим лицним интересима, а то је пљацка свих ресурса и потенцијала РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

06.10.2019 08:52

Пуно је и питања која би и Давор Драгицевиц могао одговорити, али тих одговора нема. Постоје по његовим тврдњама и докази, али те доказе неце објавити. Питам се засто? Мислим да је цијели покрет из поцетка био у реду, до тога протеста на којем су се "дијелила" којекаква рјесења, те Говедарица је предсједник Републике Српске, те након избора ниста неце бити исто, итд. Цак и Даворовим амбицијама за ангазовање у политици. Тада је то постао политицки покрет који је био убиједјен у побједу на изборима, имао је јаку подрску тзв. страног фактора. Давидове убице се морају пронаци, то је напросто обавеза дрзаве. Ако у свему томе буде опструкција, након промјене власти мора се судити онима који су опструирали истрагу. Ја имам утисак да ниједна страна не зели да се све истрази, једини је народ тај који зели да се сазна права истина око цијелог слуцаја. Једни казу само пронаци убицу, други казу истразити и околности прије свега тога, ови први опет казу то не треба јер се све зна, а нико ниста не зна, закукуљено и замумуљено до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

06.10.2019 12:13

Ко цека, доцека.

Name

Ре нико

06.10.2019 13:10

Не пребацујте тезисте ове прице на Давора. Ја као градјанин или било ко други, не мора да се бави Давором. Тезисте је на институцијама које су заробљене јер су искљуциво у функцији застите крупног криминала и санкционисања малог цовјека. Ако Давор несто крије, нека то надлезни ријесе. Али прије тога требају ријесити (са) изврсиоце и сауцеснике у овом бруталном убиству. То сто се политика и ко зна ко јос у ово све упетљао не мијења неспорну цињеницу да је овај младиц, скоро па дијете, сурово ликвидиран. Рјесавање убиства Давида Драгицевица би могло отворити Пандорину кутију. И имајте на уму да свако од нас мозе дозивјети судбину породице Дјуровиц.