Адвокатска комора РС осудила напад на адвоката

Адвокатска комора Републике Српске саопштила је да најоштрије осуђује инцидент који се десио 01. 10. 2019. године, када је нападнута адвокат Мелиха Филиповић на увиђају у улици Николе Тесле број 13, одржаном у поступку пред Републичком управом за геодетске и имовинско правне послове-ПЈ Бања Лука.

Република Српска 05.10.2019 | 16:33
Адвокатска комора РС осудила напад на адвоката
"Недопустиво је да било ко напада адвоката, како вербално, тако и физички, приликом обављања његовог посла, а нарочито не од стране другог адвоката. Посебно се осуђује што је нападнута жена адвокат и у старијој животној доби.

Упућује се замјерка службеном лицу што поступак није одмах прекинут, умјесто што је настављен и само записнички констатовано шта се десило, јер на тај начин није пружена адекватна заштита адвокату приликом вршења њеног посла.

Постојала је обавеза службеног лица да се одмах реагује, пружи помоћ и затражи реакција наддежних институција, јер на свако наси.ље мора постојати нулта толеранција.

Дисциплински органи Адвокатске коморе Републике Српске су запримили пријаву Мелихе Филиповић, адвоката из Бања Луке, против Јована Чизмовића, адвоката из Бања Луке, поводом које ће дисциплински тужилац, у складу са актима Адвокатске коморе Републике Српске, хитно донијети оддуку.

Адвокатска комора Републике Српске ће након донесене одлуке дисциплинских органа обавијестити јавност о даљем поступању" , каже се у саопштењу Адвокатске коморе Републике Српске.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар