Advokatska komora RS osudila napad na advokata

Advokatska komora Republike Srpske saopštila je da najoštrije osuđuje incident koji se desio 01. 10. 2019. godine, kada je napadnuta advokat Meliha Filipović na uviđaju u ulici Nikole Tesle broj 13, održanom u postupku pred Republičkom upravom za geodetske i imovinsko pravne poslove-PJ Banja Luka.

Republika Srpska 05.10.2019 | 16:33
Advokatska komora RS osudila napad na advokata
"Nedopustivo je da bilo ko napada advokata, kako verbalno, tako i fizički, prilikom obavljanja njegovog posla, a naročito ne od strane drugog advokata. Posebno se osuđuje što je napadnuta žena advokat i u starijoj životnoj dobi.

Upućuje se zamjerka službenom licu što postupak nije odmah prekinut, umjesto što je nastavljen i samo zapisnički konstatovano šta se desilo, jer na taj način nije pružena adekvatna zaštita advokatu prilikom vršenja njenog posla.

Postojala je obaveza službenog lica da se odmah reaguje, pruži pomoć i zatraži reakcija naddežnih institucija, jer na svako nasi.lje mora postojati nulta tolerancija.

Disciplinski organi Advokatske komore Republike Srpske su zaprimili prijavu Melihe Filipović, advokata iz Banja Luke, protiv Jovana Čizmovića, advokata iz Banja Luke, povodom koje će disciplinski tužilac, u skladu sa aktima Advokatske komore Republike Srpske, hitno donijeti odduku.

Advokatska komora Republike Srpske će nakon donesene odluke disciplinskih organa obavijestiti javnost o daljem postupanju" , kaže se u saopštenju Advokatske komore Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar