Састали се Додик, Вучић и Орбан у Београду

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик разговарао је у Србији са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном и предсједником Србије Александром Вучићем, сазнаје Срна.

Србија 05.10.2019 | 16:06
Састали се Додик, Вучић и Орбан у Београду
Доминантна тема сусрета тројице државника била је сарадња у региону и динамичнији развој билатералних односа Мађарске, Србије и ентитета Република Српска.

Посебан нагласак, како сазнаје Срна, стављен је на могућност сарадње у изградњи енергетских инфраструктрнух објеката, али и на то како би Република Српска и Србија могле искротистии бенефите и помоћ које пружа Мађарска у оквиру пројекта "Сусједска помоћ".

Та врста помоћи односи се посебно на развој фармерске производње у Србији и РС која би била стимуилисана и кроз набавку механизације по врло повољним условима.

Разговарано је о и формирању српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у реалном серктору у Србији и Републици Српској. 

Додик, Орбан и Вучић разговарали су и о европској перспективи овог региона, с нагласком на чињеницу да Мађарска треба предложити име новог европског комесара за проширење Европске уније. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Логика

05.10.2019 15:28

Има ли Република Србска преседника или владу? Кајва је њихова улога и функција осим давања глупих изјава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2019 20:37

Миле је показао да предсједница није битна а ни институција РС коју представља. А Миле представља БиХ

Name

Милко

05.10.2019 16:03

ста представљају Зељка Цвијановиц и Радован Висковиц? Јесу ли они доведени само да нас зезају или да раде свој посао? Какву функцију Додик обавља у Републици Српској?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

05.10.2019 16:31

Милко они су постављени само ко фигуре а овај кркан ради ста оце. И нека ради кад смо му дозволили дасе понаса овако. Народ је глуп